Au iesit în curtea societãtii, au oprit lucrul, însã actiunile lor au fost fãrã succes. Este vorba de  energeticienii de la termocentrala Mintia, parte a Complexului Energetic Hunedoara, care îi solicitã  angajatorului plata contributiilor sociale.
Acum, sindicalistii de la Mintia au ales sã protesteze într-un alt mod pentru a atrage atentia asupra neplãtii contributiilor. Cristian Istoc, presedintele Sindicatului Solidaritatea Hunedoara spune cã angajatii vor purta banderole albe, în semn de protest.
“Salariatii S. CEH S. A. care nu sunt de acord cu neplata de cãtre angajator a contributiilor sociale, atât din minerit cât si din energie, sunt îndemnati sã manifeste aceastã nemultumire prin purtarea unei  banderole albe la brat, începând de mâine.În acest fel vom afla dacã actiunile sindicale mai sunt o solutie pentru apãrarea drepturilor salariale. În caz contrar, vom constata cã resemnarea ne va duce spre somaj.  Sindicatul Solidaritatea Hunedoara a solicitat Guvernului României un punct de vedere clar, referitor la aceste neacordãri  salariale. SOLIDARITATE! ATITUDINE! IMPLICARE!”, este mesajul transmis de Cristian Istoc,  presedintele Sindicatului Solidaritatea Hunedoara.  Angajatii  termocentralei Mintia au protestat, în repetate rânduri, pentru neplata contributiilor sociale de cãtre Complexul Energetic Hunedoara. Angajatorul nu dispune de fondurile necesare pentru plata integralã a acestor contributii.
Monika BACIU