Oameni în alertã. Sãlbãticiunile atacã

Toate comunitãtile de momârlani din zâna Vãii Jiului sunt în alertã, dupã ce ursii au atacat mai multe gospodãrii în ultimele zile. Animale ucise, oameni speriati si  vântori plecati pe  fondurile din zonã, pentru a restabili ordinea si pentru a întocmi o situatie cât mai exactã. Un urs a atacat o femeie miercuri seara în zona de dealuri din apropierea Cartierului Aeroport, ultima alertã a fost datã în zona Dealul Babii, iar acum câteva zile un localnic de la poalele Parângului a rãmas  fãrã câteva oi, dupã ce tot un urs a atacat turma, în zona Maleia. Nu este pentru prima datã când se întâmplã asta si, potrivit celor care  gestioneazã fondul de vânãtoare pe care s-a produs acum ultimul eveniment, ursul i-ar fi iesit în cale unei femei în zona strãzii Coasta, de lângã strandul din Cartierul Aeroport. Oamenii locului spun cã au auzit si toti  stau cu fricã.
„A fost aici pe deal si am auzit cã a rupt pomii. A atacat animalele si a atacat aici, mai sus spune cã ar fi fugãrit animalele oamenilor”, a spus Nicolae Barba, localnic de pe strada Coasta.  Acest incident a avut loc pe un fond de vânãtoare privat si cei care îl administreazã au cerut sprijin autoritãtilor.  Ultimul apel  telefonic a venit, mai apoi, din zona Dealul Babii, joi dimineatã. Potrivit vânãtorilor, acolo o vacã ar fi fost sfâsiatã, tot de urs, se pare si oamenii sunt în alertã si în acel loc. Asociatiile  vânãtoresti din tarã au solicitat Ministerului Mediului sã aprobe, pentru anul în curs, la nivel national, uciderea a 255 de ursi si 28 de lupi. Ministrul a aprobat, însã, uciderea a 80 de ursi si cinci lupi.
Diana Mitrache

Un comentariu la „Oameni în alertã. Sãlbãticiunile atacã

  • 9 august 2018 la 20:50
    Permalink

    Asociatiile au cerut uciderea a 255 de ursi.Ministrul a aprobat uciderea a 80 de ursi.Eu am facut niste calcule si a rezultat ca trebuie ucisi exact 117 ursi!Poate cineva sa ma contrazica,cu argumente?

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.