25 august: Manifestãri de amploare în Pasul Vâlcan

 

Autoritãtile locale de la Vulcan se aflã în plin proces de pregãtire a  manifestãrilor cultural-istorice care vor avea loc în Pasul Vâlcan, la limita dintre judetele Hunedoara si Gorj. Manifestãri culturale si istorice de amploare vor avea loc în Pasul Vâlcan.
Autoritãtile locale se pregãtesc pentru organizarea unor  evenimente dedicate Centenarului Marii Uniri, iar locul plin de  istorie este cel din Pasul Vâlcan. Aici vor mai fi amplasate busturi ale eroilor acelor vremuri, iar la ceremonia de sfintire sunt asteptati generali din armata românã.
“Pe 25 august vom sfinti cele patru busturi. Noi lucrãm, douã sunt aproape finalizate. Anul acesta vor fi manifestãri foarte mari în Pasul Vâlcan. Sperãm sã vinã cel putin 60 de ofiteri din tarã,  4 generali. Sperãm cã va fi o zi memorabilã si, în acelasi timp, cu lacrimi pentru cei care si-au vãrsat sângele în Pasul Vâlcan”,   a declarat Gheorghe Ile, primarul municipiului Vulcan.  Un ceremonial militar- religios-artistic este programat a se desfãsura în data de 25 august,  în pasul Vâlcan, la granita dintre judetele Hunedoara si Vâlcea, în memoria luptelor care au avut loc aici în urmã cu 100 de ani în Primul Rãzboi Mondial.
“În vederea desfãsurãrii acestei actiuni vor fi realizate mai multe monumente, precum monumental eroilor din primul rãzboi mondial constând în patru busturi care reprezintã personalitãtI din primul rãzboi mondial. Totodatã va  fi realizat si un osuar. Cu respect adus eroilor neamului vor fi  organizate scenete cu luptele duse între armata românã si armata  austro-ungarã din primul rãzboi mondial, în colaborare cu o firmã autorizatã care detine recuzitã, armament si tinutã militarã pentru actori”, mai sustine Gheorghe Ile.  În plus, în vârful muntelui vor fi organizate spectacole de muzicã patrioticã si poezii patriotice cu participarea unor artisti.
Monika BACIU

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.