De 6 decenii, tineri din toatã România vin la Aninoasa sã se întreacã la Cupa Minerul la tir cu arcul.   Este un sport nobil, care cere multã concentrare, o vedere bunã si simturi foarte bine dezvoltate, si care a adus mereu, la Aninoasa, arcasi ce au dus numele acestui club peste hotare. Aici am gãsit-o pe una dintre cele mai bune sportive din România, care ne-a si explicat cât este de important acest sport pentru ea, chiar dacã are doar 15 ani. Am gãsit-o pe teren, cu arcul în mânã, cu o tinutã exceptionalã, dreaptã, încrezãtoare si foarte concentratã.
„Nu este foarte greu. Consider cã suntem egale cu bãietii, din toate punctele de vedere. Acum mã pregãtesc pentru Campionatul european de seniori. Din punctul meu de vedere, este un sport foarte frumos, în care se respectã foarte mult disciplina. Mie îmi place pentru cã nu e sport de contact si fiecare îsi vede de treaba lui si sunt riscuri mici de accidentare. Ce as putea sã le spun celor care nu stiu nimic despre acest sport? Mãcar sã vinã sã încercare. E greu sã tragi cu arcul, dar dacã ai antrenament, nu e imposibil”, a explicat cadet Beatrice Miklos, sportivã Minerul Aninoasa.
Arcasii din Aninoasa sunt cei mai buni si de aici, de pe aceastã bazã sportivã au plecat mari campioni ai Europei si nu numai. „Avem un record european. Un locul IV la Campionatul Mondial, locul V la Campionatul european si foarte multe competitii si campionate mondiale la care am ajuns pe podium. Nu vreau sã mã laud, dar suntem cel mai vechi club din tarã si avem o scoalã foarte bunã, având în vedere cã aici este si Centrul National de tir cu arcul. Traditionala Cupa Minerul este anul acesta la editia 54 si tot în acest an sãrbãtorim 60 de ani de la înfiintarea Clubului Minerul Aninoasa”, a spus Viorel Hãbian, presedintele Clubului de tir cu arcul de la Aninoasa.
Un numãr 12 cluburi cel putin si-au anuntat participarea la aceastã editie a Cupei Minerul Aninoasa si baza are toate dotãrile necesare. De altfel si Federatia a alocat fonduri pentru dotãri, iar cei din primãrie sunt mândri cã au în acest oras o astfel de întrecere. „Primãria are o colaborare foarte bunã cu Federatia Românã de Tir cu Arcul si cu Ministerul Tineretului si Sportului si, practic, este prima oarã când am simtit un ajutor din partea lor. S-au demarat lucrãrile de reabilitare a bazei, la sfârsitul anului trecut, ele vor continua”, a declarat Ioan Sfia, viceprimar al orasului Aninoasa.  Cupa Minerul la tir cu arcul începe sâmbãtã las Aninoasa si sunteti invitati sã urmãriti aici o  competitie de mare

clasã, sportivii care vin la concurs fiind cei mai buni din România, la acest moment.
Diana Mitrache