Autoritãtile locale de la Vulcan sunt în alertã din cauza pestei porcine. Acestia îi informeazã pe cetãtenii din localitate care sunt mãsurile pe care trebuie sã le ia în cazul în care detin porci.  Edilii din Vulcan transmit cã porcinele pot fi crescute “doar în adãposturi închise cu asigurarea conditiilor de microclimat, evitând contactul cu alte porcine”.
În plus, autoritãtile locale din Vulcan au primit din partea Directiei Sanitar-Veterinare Hunedoara si o informare cu privire la faptul cã în judetul Bihor au apãrut 17 focare de pestã porcinã africani.
“Pentru evitarea contaminãrii si îmbolnãvirii porcinelor vã adresãm rugãmintea de a informa crescãtorii de animale de pe raza UAT-ului dumneavoastrã despre riscurile acestei maladii, cu recomandarea de a tine permanent în adãpost porcinele aflate în exploatatie, precum si aplicarea tuturor mãsurilor de sãnãtate animalã stabilite de Directia Sanitar Veterinarã si pentru Siguranta Alimentarã Hunedoara”, aratã informarea DSV Hunedoara  transmisã autoritãtilor locale din Vulcan.  Deocamdatã, în judetul Hunedoara nu  s-a înregistrat niciun caz de pestã porcinã africanã.
Monika BACIU