Circa 80 % din locurile de cazare din campusul Universitãtii de la Petrosani sunt ocupate. Principalul atuu pe care un student îl are atunci când alege o camerã la cãmin, este pretul, comparativ mai mic fatã de un apartament sau o garsonierã din oras.

Universitatea Petrosani a executat în aceastã varã lucrãri de reparatii si reabilitare în campus, în special în cãmine, pentru ca toate spatiile de cazare sã fie pregãtite pentru studenti la 1 octombrie.  Pentru cã pânã acum, vreme de câtiva ani, institutia a fãcut mai multe investitii în doatarea camerelor de cãmin, anul acesta nu a mai fost nevoie de mare lucru, pentru cã toate spatiile sunt complet utilate. De altfel, cel mai important atuu pe care îl are Universitatea în fata agentiilor imobiliare care închiriazã garsoniere sau apartamente pentru studenti, este de departe pretul.

“ Taxa de cãmin este dintre cele mai mici, dotãrile si confortul sunt la nivel superior, iar serviciile de internet si de televiziune sunt gratuite, adicã incluse în taxa de cazare. În cãminele studentesti de la Universitatea Petrosani sunt mai multe tipuri de confort, începând de la 130 de lei pânã la 200 pe lunã pe lunã. Locurile care rãmân, în cazul în care nu se ocupã toate, pot fi închiriate si altor persoane care nu au statutul de student, însã la alte tarife, mai mari”, ne-a declarat Dacian Ciodaru, director administrativ la Universitatea Petrosani.

Deocamdatã, cererile de cazare înregistrate la Universitate atât din partea studentilor, cât si ale altor persoane din afarã, sunt pentru 80 % din spatiile din cãmine. În total, în campus existã 610 locuri.  Comparativ cu aceste preturi practicate de universitate, cele afisate de agentiile imobiliare sau de persoanele fizice care închiriazã pe cont propriu locuinte tinerilor, sunt chiar la nivel dublu. Spre exemplu, o garsonierã în zona a II-a a orasului, ajunge lejer la 100 de euro pe lunã, asta în afarã de utilitãti.

Luiza Andronache