Cea de-a doua etapã de admitere de la Universitatea din Petrosani va debuta în data de 13 august.  Se pot înscrie în cadrul acestei sesiuni doar  absolventii de liceu care au promovat examenul de bacalaureat sau cei care vor sã urmeze cursurile universitãtii din Petrosani. Pentru absolventii de liceu care urmeazã sã sustinã examenul de bacalaureat, sesiunea de admitere la universitate va avea loc în luna septembrie.
“Prima etapã de admitere s-a încheiat destul de bine pentru Universitate, mai avem circa 290 de locuri bugetate la licentã care se pot ocupa în sesiunea de toamnã si mai avem vreo 10 locuri la masterat. Pe lângã acestea sunt locurile cu taxã. Tot în sesiunea de toamnã, pot veni specialisti care au absolvit o universitate si vor sã facã o altã specializare complementarã care sã îi ajute în activitatea pe care o desfãsoarã, fie vor sã facã un alt masterat în domeniu pentru a obtine competente noi. Având în vedere cã studentii care au diplomã de bacalaureat si nu au intrat la o facultate sau au intrat la locurile cu taxã si vor la buget, pot sã se înscrie începând cu 13 august pe platforma online, chiar dacã noi începem admiterea, oficial, în data de 3 septembrie. În toatã aceastã perioadã, ei se înscriu, noi selectãm dosarele si îi introducem în baza noastrã de date”,  a declarat prof. univ. dr. ing. Radu Sorin Mihai, rectorul Universitãtii din Petrosani.
În plus, cei care vor sã urmeze cursurile de masterat pot sustine interviul si prin intermediul internetului.  Este o noutate cu care vin reprezentantii institutiei de învãtãmânt superior din Petrosani.
“Pentru cei care se înscriu la master trebuie sã sustinã un interviu. Acesta se sustine fie la Universitate, fie, dacã din motive obiective nu pot fi prezenti, pe Skype”,  a mai subliniat sursa citatã.  Majoritatea locurilor  bugetate de la specializãrile disponibile în cadrul Universitãtii din Petrosani au fost ocupate în cadrul primei sesiuni de admitere.
Monika BACIU