Discutiile privind costurile legate de apa pluvialã, respectiv cantinatea facturatã, modul de calcul, ori cine poate plãti sunt în opinia directorului Apa Serv, Costel Avram simple actiuni populiste, în conditiile în care toate aceste aspecte sunt stabilite legal si legea trebuie respectatã.
„Apa Serv, ca operator, nu are absolut nimic împotrivã, doar sã se respecte legea. Referitor la cam cât  ar costa transportul, captarea apelor pluviale, este greu de spus la aceastã orã, având în vedere faptul cã, la noi, operatorul de apã din Valea Jiului nu are canalizare care sã preia apele menajere si apele pluviale, separate. Apa pluvialã  intrã toatã în canalizarea de ape menajere si se duce în statia de epurae la Dãnutoni. La iesire noi avem contor si plãtim la Apele Române. Noi vrem ca legea sã se respecte. Indiferent cine plãteste, noi vrem ca operatorul de apã sã poatã functiona în continuare. În luna iunie a plouat 269,1 litri/mp. Media pe lunã, pe an este de 60 de litri. Ieri la Valea de Pesti a plouat 65 de litri/mp. În 4 iunie a plouat 39,5 de litri/mp. Canalizarea noastrã ia maxim 5 l/mp. Ei vor fi taxati pe 5 litri, pentru cã atât poate prelua canalizarea noastrã. La persoanele juridice si administratiile publice, în urma aprobãrii de cãtre CJ si AGA, facturile pe apa meteoricã au scãzut cu 65%. De când avem contract cu INMH, niciodatã nu a plouat asa de mult. Este pentru prima datã si de asta am fost nevoiti sã luãm toate aprobãrile pentru a rezolva aceastã problemã”, spune Costel Avram.
În luna iunie si iulie a plouat torential, mai mult decât în oricare altã lunã si de aici au provenit si costurile mult mai mari la facturile emise cãtre primãrii si agentii economici. Toate firmele si mai ales administratiile locale au fost uluite de facturile uriase ce au fost emise în lunile din aceastã varã si au cerut recalcularea acestora.Facturile au fost refãcute, iar Costel Avram sustine cã au scãzut considerabil, datã fiind formula de calcul potrivit cãreia indicele primit de la ANM a fost modificat si s-a luat în considerare, în zilele cu cantitãti uriase de precipitatii, doar cantitatea maxim posibilã de a fi preluatã si prelucratã.
„Facturile la primãrii si la persoanele juridice au scãzut cu 65%. Normal,  cât pot duce canalizãrile din Valea Jiului, adicã maxim 5 l /mp.  De când colaborãm cu institutul de la Craiova, în luna iunie din acest an, am avut cea mai mare cantitate. De obicei avem o medie de 60 l/mp/lunã. În luna iunie 2018 am avut 269 l, iar noi niciodatã nu  am taxat mai mult de 5 litri cât poate duce canalizarea noastrã”, a explicat Costel Avram, manager general SC Apa Serv Valea Jiului. Pe de altã parte, Apa Serv a cheltuit numai în luna iunie a acestui an  200 000 de lei, pentru cantitatea uriasã de apã ce a fost tratatã si emisã spre Apele Române, cãreia i-a fost plãtitã întreaga cantitate de apã deversatã.