Lucian Resmeritã: “Mineritul trebuie sã existe!”

Valea Jiului numãrã din ce în ce mai putini mineri. Un bazin carbonifer odatã înfloritor. Acum, o zonã industrialã în declin. În Valea Jiului autoritãtile locale au marcat Ziua Minerului, în memoria celor ce si-au pierdut viata în timpul grevei de la Lupeni din 1977. Totodatã, astãzi au fost cinstiti si minerii care îsi riscã viata dând tãrii cãrbune.
“Salarizarea trebuie sã fie una pe mãsurã, salariile minerilor au rãmas cam micute, ne dorim sã aibã salarii decente pentru munca pe care o depun si ne dorim sã fie sãnãtosi si sã aibã sigurantã la locul de muncã. Ne dorim sã pãstrãm cât mai mult mineritul pentru cã este principalul pion al Vãii Jiului. Fãrã minerit, trebuie sã recunoastem, Valea Jiului astãzi nu exista.  Toti oamenii au fost adusi pentru a da cãrbune tãrii, pentru a da energie, pentru a da luminã tãrii, iar din punctul meu de vedere acest lucru trebuie sã  continue. Nu este normal sã avem centrala de la Paroseni modernizatã în proportie de 99% si sã nu ne gândim la cum am putea face sã modernizãm si câteva mine din Valea Jiului. Îmi doresc sã  continue mineritul, dar îmi doresc sã avem si conditii foarte bune de sigurantã. Nu ne mai dorim  evenimente nefericite”,  a declarat Lucian Resmeritã, primarul municipiului Lupeni.  Potrivit edilului, mineritul trebuie sã existe, în  continuare, în Valea Jiului. Trebuie identificate solutiile pentru modernizarea celor douã unitãti miniere  considerate viabile, iar în ceea ce priveste autoritãtile locale, acestea trebuie sã facã demersuri pentru a atrage noi investitori care sã creeze locuri de muncã.
“Mineritul nu trebuie sã se restrângã pentru cã reprezintã istoria zonei. Nu trebuie sã gândim într-un astfel de sens. Noi, fãrã istorie, nu putem sã trãim. Sã nu uitãm cã mineritul a dezvoltat Valea Jiului. Noi, ca si conducãtori ai municipiului încercãm sã gãsim si alte alternative pentru a putea sã dezvoltãm zona. În primul rând, trebuie sã pãstrãm locurile de muncã pe care le avem, dar sã dezvoltãm si altele noi”,  a mai spus sursa citatã.
Monika BACIU

2 comentarii la „Lucian Resmeritã: “Mineritul trebuie sã existe!”

  • 8 august 2018 la 11:56
    Permalink

    De acord cu tine in privinta mineritului,dar de dzinsectie in oras cand te ocupi ? Poate iei exemplul Devei, sau a altor muncipii care se gandesc la sanatatea locuitorilor si nu numai.Igiena publica nu trebuie ignorata,exemplul pestei porcine e de prisos in acest sens !

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.