Ca sã celebreze cum se cuvine Anul Centeranului, Consiliul Judetean Hunedoara a aprobat hotãrârea de consiliu prin care a alocat o sumã uriasã ce va fi folositã pentru a amplasa 3 catarge cu Drapelul României, însã, niciunul în Valea Jiului.
Aici sunt voci care au rãbufnit, chiar înainte de aprobarea hotãrârii Consiliului Judetean, iar acum Adrian David, prim –vicepresedintele PNL Hunedoara spune cã situatia nu mai poate fi nicicum îndreptatã.
„Conform Legii, Consiliul Judetean Hunedoara a aprobat, acum douã luni, o notã conceptualã a unei investitii noi, care prevede 3 catarge. Ca si atunci, si acum am criticat suma exorbitantã. Este vorba despre 5,240 de miliarde de lei vechi pentru 3 steaguri. Pe mine mã deranjeazã si cã niciunul nu este  în Valea Jiului. Cred cã sunt cel putin 4 sau 5 puncte la care ne gândim fiecare cã ar fi de interes strategic, din punctul de vedere strict al Centenarului ”, a spus Adrian David, prim-vicepresedintele PNL Hunedoara. În expunerea de motive ce a stat la baza elaborãrii hotãrârii Consiliului Judetean Hunedoara se aratã faptul cã aceste trei catarge sunt amplasate în trei puncte strategice, însã, niciunul nu este din Valea Jiului, desi, acum o sutã ani, granita era undeva la Polatiste. Ele vor flutura la Simeria, Orãstie si Brad, suma totalã a investitiei fiind de exact 533.917,70 lei, iar aria fiecãrui soclu este de 10 mp.
Diana Mitrache