Lucian Resmeritã: “Nucleul principal al societãtii este familia. Dacã pãrintii nu au lucrat niciodatã, nici copiii nu vor lucra”

Valea Jiului se confruntã cu douã mari probleme în ceea ce priveste ocuparea fortei de muncã. La Lupeni, primarul Lucian Resmeritã a identificat douã neajunsuri.
Sunt putine spatii care pot fi puse la dispozitia potentialilor investitori, asta în conditiile în care multe din clãdirile si terenurile care au apartinut cândva unitãtilor miniere sunt în ruinã. Primarul ne explicã de ce aceste terenuri nu pot fi date unor investitori.
“În Valea Jiului este o mare problemã a spatiilor. Nu prea avem unde sã le dãm spatii. Noi fiind o zonã industrialã, multe din terenuri sau clãdiri apartin unitãtilor miniere sau oamenilor. Multe din terenuri apartin Complexului Energetic, acestea fiind în gaj la diferite ministere si este un blocaj. Domnul ministru a zis cã încearcã sã ne ajute, am trimis si documente, dar lucrurile merg foarte greu”,  a declarat Lucian Resmeritã, primarul municipiului Lupeni.
În schimb, la Lupeni existã un teren de 30 de hectare, chiar la intrarea în localitate. Acesta a fost ecologizat si urmeazã a fi predat primãriei, care mai apoi va cãuta oameni de afaceri care sã dezvolte locuri de muncã.
“Pe acest teren  sperãm, în viitor, sã reusim sã facem ceva. Avem 30 de hectare de teren, trebuie doar sã ne fie predat, apoi noi sã îl parcelãm si sã atragem investitori mai mari sã vinã în zonã. Le punem la dispozitie totul gratuit, mai putin impozitul cu care mergem la valoarea minimã”,  a mai spus Lucian Resmeritã.
O altã problemã este cea a muncitorilor. Desi oamenii se plâng cã nu gãsesc locuri de muncã, existã investitori care nu reusesc sã îsi acopere posturile.
Putinii investitori din Valea Jiului nu gãsesc fortã de muncã. Nici mãcar necalificatã. Sunt cabanieri din Straja care aduc lucrãtori din alte zone ale tãrii pentru cã în Valea Jiului nu gãsesc fortã de muncã. Nu pentru cã nu existã, ci pentru cã oamenii nu vor sã munceascã. Asta spune Lucian Resmeritã, primarul municipiului Lupeni.
“În Lupeni sunt oameni care nu vor sã lucreze. Ni se plâng cã nu au locuri de muncã. Am trimis cel putin 50 de oameni care sã lucreze si nu s-a prezentat niciunul la muncã. Vin la Primãrie cu idea cã primesc ajutor social. Când îi trimit la muncã ei spun cã nu se duc sã se angajeze, invocând lenea. Totul pleacã de la familie. Nucleul principal al societãtii este familia. Dacã pãrintii nu au lucrat niciodatã, nici copiii nu vor lucra”,  a declarat Lucian Resmeritã, primarul municipiului Lupeni.
Edilul sustine cã existã numeroase persoane care preferã sã trãiascã din cersit, alocatia copiilor sau ajutorul social. Monika BACIU

Advertisements

5 comentarii la „Lucian Resmeritã: “Nucleul principal al societãtii este familia. Dacã pãrintii nu au lucrat niciodatã, nici copiii nu vor lucra”

 • 6 august 2018 la 10:34
  Permalink

  Pe terenul de 30 ha poate reusiti si voi sa mai faceti o farmacie, asa ca aia de la Nivelt, pe parcul furat de voi, din patrimoniul orasului Lupeni.
  Referitor la munca, voi Rasmeritzienii mai intai ati furat si mai apoi v-ati apucat de munca.
  Rusine voua, familia voastra ca primary, nu ati adus alternative la minerit, de 16 ani generatii intregi de tineri au parasit Lupeniul, in acest fel cum sa gaseasca investitorii angajati? bine inteles ca si voi Rasmeritzienii ati facut la fel, v-ati luat apartamente in Timisoara, ca de, sunteti si voi tineri.
  Hotilor!!!

 • 6 august 2018 la 14:30
  Permalink

  tu si ai fata de muncitor, impreuna cu fratele tau[la biroul parlamentar]…. asa ati invatat de la taticul vostru care a muncit mult la „cooperativa baietilor cu ochi albastri”

 • 6 august 2018 la 15:43
  Permalink

  Cred ca primarul se refera la propria familie cand pomeneste munca …

 • 8 august 2018 la 13:02
  Permalink

  Baietica, tu nu ai muncit o zi in toata viata ta de beizadea. Ai trait in betie si preacurvie cu milioanele furate de taticu.
  Taticu a putut jefui orasul pentru ca cei pe care-i injuri acum l-au votat pe taticul tau si au gonit din oras toti oamenii muncitori. Injura-l pe taticu sau mai bine sa le multumesti acestor familii cu adevarat traditionale pentru ca datorita lor taticu este miliardar si tu la fel.
  Daca ar fi trebuit sa muncesti si tu pe bune, de mult erai plecat in Anglia la munca sau la furat.

 • 8 august 2018 la 13:27
  Permalink

  ioi, da ce destept e asta micu! numa nuclee are in cap.
  auzi ca: Nucleul principal al societãtii este familia. Dacã pãrintii nu au lucrat niciodatã, nici copiii nu vor lucra.
  ioi, ca le-ai incurcat ma pitiponcule, ca nu-i bine asa. Corect e asa:
  Nucleul principal al societãtii este famiglia. Dacã pãrintii nu au lucrat niciodatã si au furat cel mai mult si sunt cei mai mari hoti din oras, atunci copiii nu vor lucra si daca au chef vor fura.

Comentariile sunt închise.