Un spectacol cu muzicã si voie bunã, dar si ceremonii de comemorare si reculegere sunt câteva din manifestãrile de care vor avea, sau deja au avut parte locuitorii din Vulcan.
Primarul Gheorghe Ile  spune cã, timp de trei zile, la finele sãptãmânii trecite, a avut loc un adevãrat spectacol de muzicã si voie bunã, iar bulevardul central a fost închis.
„Noi sãrbãtorim pe multi dintre cei care au lucrat în minã, pensionarii mineri si cei care sunt activi azi în minele din Valea Jiului. Vineri, sâmbãtã si duminicã a fost, pe Bulevardul Mihai Viteazul, un spectacol în cinstea minerilor si pe bulevard au fost montate si cãsute cu de toate”, a spus Gheorghe Ile, primarul municipiului Vulcan.
Conform programului, în data de 3 august pe scenã au  urcat artisti si trupe locale din Valea Jiului, iar Cornel Todea si Petricã Mâtu Stoian au sustinut recitaluri. Spectacole au fost si în 4 si 5 august, când pe scenã au sustinut recitaluri: Andrei Popa, Teodora Filip si Tinu Veresezan, precum si ansamblul Bujorii Muntelui. Luni, însã, au loc ceremoniile de comemorare a minerilor. „Vom depune coroane în memoria minerilor cãzuti în subteranele de la minele Vulcan si Paroseni, cu o slujbã de pomenire pe care o fac preotii de pe raza municipiului Vulcan”, a precizat Gheorghe Ile.
Ziua Minerului este o sãrbãtoare care îi aduce pe mineri în centrul atentiei si în toate orasele Vãii Jiului, în data de 6 august, vor avea loc ceremonii de comemorare.
Diana Mitrache