Administratiile locale din Valea Jiului se lovesc de anumite bariere legislative. Unele legi au lacune, iar din aceastã cauzã edilii si functionarii din primãrii se confruntã cu neajunsuri.
Tocmai de aceea este nevoie de o colaborare între partea administrativã si cea legislativã. La Lupeni se înregistreazã o situatie favorabilã din acest punct de vedere.
“Este foarte important cã avem un senator din zonã. Sã avem un senator din Lupeni, din Valea Jiului e foarte important. Orice chestiune din lege o simtim cel mai bine la nivelul administratiei locale, acolo unde întâmpinãm anumite minusuri legislative. Minusurile noastre, pe care le simtim în Lupeni, poate sunt plusuri pentru alte orase mai mari. Astfel, o lege poate avantaja o comunitate si dezavantaja alta. De aceea este nevoie de împãrtirea pe regiuni”,  a declarat Lucian Resmeritã, primarul municipiului Lupeni, care de-a lungul acestui mandat a constatat câteva deficiente ale unor legi.
Pentru rezolvarea acestor neajunsuri din legi, existã, însã, sprijin parlamentar. Cristian Resmeritã, senator PSD, cautã sã îi sprijine pe primari. Ba mai mult, pentru Cristian Resmeritã a contat si experienta în cadrul administratiei locale.
“Pânã la urmã, acesta este rolul nostru, al parlamentarilor. Pentru ca o societate sã functioneze este nevoie de comunicare si conlucrare cu primarii, presedintii consiliilor judetene. Rolul nostru, al  parlamentarilor, este de a elabora legi favorabile pentru comunitãtile locale.  La fel ca în cazul unei case, constructia începe de la fundatie. Asa trebuie si ca  societatea sã functioneze: comunitãtile locale sunt baza societãtii, iar noi, parlamentarii, trebuie sã ajutãm la punerea cãrãmizilor, astfel încât baza sã fie solidã.  De-a lungul mandatului meu, primarii din judetul Hunedoara  au ridicat diferite probleme cu care se confruntã din punct de vedere legislativ, iar în Parlament facem  eforturi pentru a corecta eventualele lacune”, a declarat Cristian Resmeritã, senator PSD.  O colaborare închegatã între partea administrativã si cea legislativã poate rezolva anumite probleme ale autoritãtilor locale.
Monika BACIU