Proiectul pentru modernizarea sistemului de alimentare cu apã si canalizare din orasul Uricani a fost contestat.  Aproape 30 de milioane de lei este valoarea proiectului pentru care Consiliul National pentru Solutionarea Contestatiilor a admis contestatia unei societãti din Cluj.
VIRES CONSTRUCT SRL, în calitate de lider al asocierii VIRES  CONSTRUCT SRL – HERMANOS RUBIO GRUPO CONSTRUCTOR HERCE SLU, cu sediul în Cluj-Napoca, a solicitat obligarea autoritãtii contractante la anularea actelor contestate si reluarea procedurii, prin  reevaluarea ofertei contestatoarei.
“Admite contestatia formulatã de VIRES CONSTRUCT SRL, în calitate de lider al asocierii VIRES  CONSTRUCT SRL – HERMANOS RUBIO GRUPO CONSTRUCTOR HERCE SLU, în contradictoriu cu APA SERV VALEA JIULUI SA si anuleazã adresa nr. 25532/ 03.07.2018, pentru ambele loturi ale procedurii si actele subsecvente si obligã entitatea contractantã, în termen de 15 zile de la primirea prezentei decizii, cu respectarea dispozitiilor legale si a celor evocate în  considerente, la  continuarea evaluãrii ofertelor contestatoarei pentru cele douã loturi ale  procedurii în analizã. Prezenta decizie este obligatorie pentru pãrti. Împotriva prezentei decizii  se poate formula  plângere în termen de 10 zile lucrãtoare de la comunicare pentru pãrtile cauzei,  respectiv de la data luãrii la cunostintã de cãtre alte persoane vãtãmate”, aratã decizia CNSC.  Încã din luna august a anului trecut a  fost scos la licitatie contractul de aproape 30 de milioane de lei. Contractul este împãrtit în douã loturi. Lot 1: VJ-CL-11 – Reabilitare retele de apã si canalizare Uricani; ”Activitãtile  vizeazã implementarea corespunzãtoare a  contractului de lucrãri conform cerintelor Caietului de Sarcini,  astfel: Reabilitare retele de distributie apa pe o lungime de aproximativ 7km; Construirea statiei de pompare apa  Toplita-Valea de Brazi; Reabilitare sistem de colectare a apelor  uzate pe o lungime de aproximativ 6,4km; Construirea statiei de pompare a apelor uzate Uricani; Procurare si montaj apometre”, aratã anuntul ApaServ Valea Jiului. Firma care îsi va adjudeca contractul va trebui sã respecte o serie de termene si anume, executie de lucrãri – 24 luni + perioada de notificare a defectelor – 36 luni. Valoarea estimatã a  contractului este de 20.964.283,52 RON si nu include sumele reprezentând ,,cheltuieli diverse si neprevãzute’’. LOT 2: VJ-CL-12 – Extindere retele de apã Câmpu lui Neag; “Activitãtile vizeazã implementarea corespunzãtoare a contractului de lucrãri conform cerintelor Caietului de Sarcini, astfel: Extinderea sistemului de alimentare cu apã cu o lungime totalã de aproximativ 8km; Construirea statie de pompare apã potabilã Câmpu lui Neag; Construirea unei  conducte de aductiune cu o lungime de  aproximativ 4,1km; Construirea unui  rezervor înmagazinare (capacitate 112mc); Construirea unei statii de clorinare în Gospodãria de Apã Câmpu lui Neag”, mai aratã acelasi anunt.  La fel ca în cazul primului lot, termenele de executie sunt de 24 luni + perioada de notificare a defectelor – 36 luni. Valoarea estimatã a contractului este de: 8.933.912,45 RON si nu include sumele reprezentând ,,cheltuieli diverse si neprevãzute’’.  Banii pentru efectuarea lucrãrilor privind din  fondurile UE, respectiv Fondul de Coeziune 85%, Buget de Stat 13%, Bugete Locale 2%;
Monika BACIU