Potrivit unor surse fostul primar al Aninoasei, Ilie Botgros (PDL) ar avea legatura cu disparitia unor bunuri ce apartineau domeniului public al localitatii si au fost descoperite în curtea unor localnici.

Edilul, consilier local în prezent, respinge ipoteza si spune ca nu are legatura, n-a fost citat de politisti si unele bunuri gasite nici macar nu sunt în inventarul primariei.

În baza unor informatii, politistii din Aninoasa au efectuat doua perchezitii pe raza localitatii, în urma cu circa o saptamana, si au descoperit la mai multi localnici o parte însemnata de materiale de constructii, mobilier stradal si care utila locurile de joaca, precum si alte bunuri, toate apartinand Primariei Orasului Aninoasa. Potrivit unor surse, aceste bunuri au disparut cu stirea fostului primar al localitatii, Ilie Botgros, care va fi citat pentru audieri în acest dosar. Fostul edil sef al localitatii spune însa ca nu este nimic adevarat si nu are nici o implicare. „Nu am fost citat la Politie, nu stiu nimic si nici nu am legatura. N-am banca acasa, n-am dat la nimeni si în privinta placilor de beton spre exemplu, acelea nici macar nu erau în inventarul Primariei Aninoasa. Au fost ale minei si oamenii le-au luat sa-si faca un zid de sprijin ca vine dealul pe casele lor. Banci au mai disparut, unele le-am recuperat chiar de prin Dalja, altele nu. Daca vor pot sa vina sa faca perchezitie si la mine acasa, nu este nici o problema”, a declarat Ilie Botgros.

Pe de alta parte, în acest dosar privind bunurile gasite în urma perchezitiilor domiciliare, politistii n-au putut stabili un prejudiciu pana în acest moment pentru ca nu s-a facut un inventar de catre proprietar si o evaluare. Actualul primar al Aninoasei, Nicolae Dunca (USL) spune ca la finalul acestei saptamani se va finaliza inventarul derulat la Primaria Aninoasa. „Deocamdata se deruleaza verificarea si cred ca vineri se va finaliza”, a precizat Dunca. Politistii din Aninoasa au obtinut doua autorizatii de perchezitie, iar în urma actiunii au fost descoperite mai multe bunuri ce au fost sustrase din diferite locatii apartinand administratiei locale. Pana acum sunt doua persoane din Aninoasa cercetate în aceasta cauza.

Maximilian Ganju