Vacantã în sigurantã cu cardul european de sãnãtate

Vã petreceti vacanta de varã în strãinãtate? Cardul european de asigurãri sociale de sãnãtate nu trebuie sã lipseascã din bagajul de cãlãtorie.
În timpul sederii temporare în orice tarã a Uniunii Europene/ Spatiul Economic European, cardul european de asigurãri sociale de sãnãtate (CEASS) permite persoanelor asigurate sã primeascã asistenta medicalã necesarã.
Acest document SE ELIBEREAZÃ GRATUIT la cererea persoanei asigurate, pentru o perioadã de 12 luni si poate fi folosit numai pe teritoriul statelor membre UE/SEE.
Având în vedere faptul cã termenul de eliberare a CEASS este de 7 zile lucrãtoare, de la data depunerii documentelor, pentru a evita situatia neplãcutã de a cãlãtori pe teritoriul UE/SEE fãrã a avea în posesia dumneavoastrã acest card, vã recomandãm sã vã adresati din timp Casei de Asigurãri de Sãnãtate Hunedoara.
Documente necesare eliberãrii CEASS:
– cerere tip (poate fi descãrcatã de pe urmãtoarea adresã: http://www.cnas.ro/cjashd/category/pentru-asigurati.html);
– copie CI;
– dovada calitãtii de asigurat (adeverintã de salariat, cupon de pensie, decizie de pensionare, adeverintã de elev/student etc.).
Documentele pot fi depuse la sediul C.A.S. Hunedoara, de luni pânã joi, între orele 08.30 – 14.00, pot fi transmise pe adresa de e-mail cardeuropean@cjashd.ro, sau prin fax la nr. 0254-218911. Pentru informatii suplimentare ne puteti contacta la numãrul de telefon: 0254-219280, tasta 2+2. Totodatã, pe site-ul C.A.S. Hunedoara – http://www.cnas.ro/cjashd/ puteti obtine toate informatiile necesare cu privire la eliberarea cardului european de sãnãtate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.