Cristian Dulca (46 de ani), jucãtor cu 103 meciuri în Liga I la sase echipe – CFR Cluj, Gloria Bistrita, Rapid Bucuresti, Ceahlãul Piatra Neamt, Gaz Metan Medias, „U” Cluj – si cu douã prezente în strãinãtate la Pohang Steelys (Coreea de Sud) si Honved Budapesta (Ungaria) va lua startul ca antrenor la ACS Energeticianul Tg. Jiu în Liga a II-a, la Petrosani. Iatã ce a declarat în exclusivitate „Cronicii Vãii Jiului”:

Reporter: Cristi Dulca, dupã vreo 12 ani ca fotbalist si din 2006 ca antrenor, cum vezi noua provocare?
Cristi Dulca: Ca orice provocare! Asa cum am vãzut-o pe cea din noiembrie 1997, la Palma de Mallorca, Spania – România 1-1, când am debutat împotriva celebrului Raul de la Real Madrid! Sau cu meciul de pominã în „echipa blonzilor”, 1-1 cu Tunisia la CM 1998 din Franta. Am început cu 1-1, am încheiat cu 1-1, dupã sase meciuri în echipa Nationalã.

Reporter: Ai o carierã de antrenor pe la FC Vaslui, „U” Cluj, Delta Tulcea, Gaz Metan Medias, România U21. Acum, la fosta Sirineasa…
Cristi Dulca: Da, pentru mine a fost un nou examen, am preluat echipa de pe locul 1 a seriei a 4-a, Liga a III-a si am reusit promovarea în varã. Acum continuãm pe o treaptã superioarã.

Reporter: Cum crezi cã va fi?
Cristi Dulca: Usor nu va fi! Sunt atâtea branduri care si-au revenit în fotbalul românesc dorind sã reaprindã flacãra suporterilor – UTA, „U” Cluj, Farul, Petrolul, Chindia Târgoviste, „Poli” Timisoara – iatã doar câteva nume despre care vom auzi într-un campionat lung si greu.

Reporter: Care crezi cã va fi impactul asupra Vãii Jiului în reîntâlnirea cu Liga a II-a, în conditiile în care ACS Energeticianul nu este un „copil al locului”?
Cristi Dulca: Eu am vãzut în campionatul trecut bucuria suporterilor de pe stadionul „Jiul”. Sunt buni cunoscãtori ai fotbalului, îi stiu de pe vremea când jucam împotriva Jiului sau a Minerului Lupeni. Ei au adoptat Sirineasa foarte bine în sezonul trecut, acum este aceeasi echipã cu un alt nume. Este si meritul lor cã am ajuns aici, nu vãd de ce nu ne-ar încuraja în continuare, mai ales cã stiu cã si-au dorit foarte mult ca aceastã echipã sã rãmânã aici.

Reporter: Despre lot?
Cristi Dulca: Este aproape definitivat. Mai astept 2-3 nume pentru legitimare si pot spune cã e în regulã. Cu 25 de jucãtori putem sã începem! Avem primele douã etape pe teren propriu si desigur, vom încerca sã câstigãm ambele jocuri. Echipa este bine montatã, abia asteptãm reîntâlnirea cu fotbalul, cu suporterii. Îi asteptãm în numãr cât mai mare si vom încerca sã le oferim un fotbal cât mai plãcut!
A consemnat GENU TUTU