Facturile la apã se recalculeazã

Peste un miliard de lei vechi a venit factura numai la primãria Petrosani, iar edilii din zona Vãii Jiului au cerut, în mod imperativ, sã li se reevalueze facturile la apã.
Asta, pentru cã a plouat foarte mult, iar schema de calcul, dupã cantitatea de apã cãzutã, a dat facturi uriase. Tiberiu Iacob Ridzi explicã ce s-a fãcut în acest sens. „Am luat  legãtura cu cei de la Apa Serv sã gãseascã o slutie, pentru cã noi nu avem banii necesari sã plãtim aceastã cantitate uriasã care ne-a fost facturatã. În urma negocierilor, cu sigurantã, factura va fi diminuatã. Un miliard si douã sute de milioane de lei vechi a venit doar la primãria noastrã factura pe luna iunie”, a spus Tiberiu Iacob Ridzi, primarul municipiului Petrosani. Doar în luna iunie, cantitãtile de apã care au cãzut au fost uriase, iar calculul facturilor,  pentru societãtile comerciale, s-a fãcut dupã un coeficient urias. Mai exact, indicele oficial de la ANM  a fost de 269 de litri pe metru pãtrat.
„Am solicitat ANM sã ne comunice indicii zilnici, pentru cã asa vom putea cumva limita, pe zile, cantitatea de apã ce va fi inclusã în facturã. Am constatat cã sunt zile în care a plouat cu 40 l/mp, cantitate ce nu o înregistrãm nici într-o lunã normalã. Acum, însã, au fost înregistrate cantitãti istorice. Dorim sã facem demersuri ca sã diminuãm cantitatea de apã comunicatã de ANM si care stã la baza emiterii facturilor. În acest sens, facem tot ce putem pentru a stabili o limitã pânã la care sã fie luat în calcul acest coeficient”, a spus Florin Donisã, director tehnic Apa Serv.
Facturile vor fi recalculate si agentii economici vor vedea totul detaliat în facturile din luna august. Cel mai mult s-au plâns proprietarii de terase, care spun cã ploaia le-a afectat serios afacerile. „A plouat enorm si abia am avut clienti la terasã si acum, pe suprafata terasei sã plãtesc si factura la apã, sunt în faliment!”, a explicat un agent economic din zona Vãii Jiului.
Populatia nu a fost afectatã, însã, agentii economici s-au trezit cu facturi pe care nu si le pot  permite. Recalcularea va fi fãcutã foarte exact, iar cei de la Apa Serv cred cã facturile vor scãdea mai mult de jumãtate.
Diana Mitrache

Un comentariu la „Facturile la apã se recalculeazã

  • 30 iulie 2018 la 08:53
    Permalink

    Adica sa inteleg ca se vrea ca ANM-ul sa minta. Daca a plouat 40l/mp atat a plouat.
    Problema e alta. Ce face Apaserv pentru banii solicitati?! Nimic.Pentru ca apa meteorica curge in voie pe drumuri si inunda curtile oamenilor din cauza ca nu exista guri de captare (canale). Existafoarte multe strazi (1 Decembrie, cart Dimitrov, Vilelor s.a,m.d. fara camine de ape pluviale, unele fiind acoperite cu sfalt dupa „marea asfaltare”,iar acolo unde exista capacele caminelor au fante foarte mici sau deloc, fiind colmatate. De laudat cei de la Apaserv stiu sa se laude dar sa-si rezolve problemele nu sunt capabili, numai bani de pomana le trebuie.

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.