Hans Erich Tischler: „Ce îmi cade bine la suflet este învãtãmântul dual”

A pus bazele unei posibile colaborãri cu firmele germane  interesate de zona Vãii Jiului si a  vorbit despre învãtãmântul dual din zona noastrã.  Este vorba despre  Hans Erich Tischler, consulul Republicii Federale Germania la Sibiu, care a ajuns joi, pentru prima datã, în zona Vãii Jiului. Domnia sa a fost primit de  primarul Tiberiu Iacob Ridzi, iar în urma scurtei întrevederi s-a arãtat încântat de o posibilã colaborare pe viitor.
„E o onoare pentru mine si pentru municipiul Petrosani sã ne fie oaspete. Am discutat, în principal, despre situatia socio-economicã a Petrosaniului si a Vãii Jiului, despre ceea ce înseamnã resursã umanã în Valea Jiului, dar si despre  posibile investitii care sã creeze noi locuri de muncã si de colaborarea pe care o avem cu Camera de Comert româno-germanã”, a spus Tiberiu Iacob Ridzi, primarul municipiului Petrosani.  Consulul german la Sibiu a fost extrem de încântat de Petrosani si a vorbit, la final, despre multiplele orizonturi ce ar putea fi deschise pe viitor, în ceea ce priveste domeniul economic. „Mã bucur cã domnul primar mi-a oferit posibilitatea sã cunosc Petrosaniul si am discutat despre posibilitatea colaborãrii, mai ales în domeniul economic. M-as bucura dacã am gãsi firme germane care sã vinã la Petrosani, cãci aici existã un mare potential, pe care îl putem exploata. Ce îmi cade foarte aproape de suflet este instruirea dualã, profesionalã. Pentru cã tinerii au nevoie sã îsi contureze astfel viata si nu putem sã instruim doar oameni de stiintã, ci avem nevoie si de meseriasi”, a  precizat Hans Erich Tischler, consulul Republicii Federale Germania la Sibiu.
Hans Erich Tischler, consulul Republicii Federale Germania la Sibiu a spus, referindu-se la potentialul zonei noastre, cã, dacã vor fi firme germane care sã investeascã aici, cu sigurantã, vor cãuta specialisti bine instruiti, chiar si de pe bãncile scolilor de meserii, asa cum se întâmplã si în Germania.
Diana Mitrache

Advertisements

3 comentarii la „Hans Erich Tischler: „Ce îmi cade bine la suflet este învãtãmântul dual”

 • 27 iulie 2018 la 00:22
  Permalink

  Nu mai foloseste nimeni termenul „Republica Federala Germania” inca de la unificarea Germaniei de vest cu Germania de est, adica din anii ’90! Statul se numeste simplu, Germania,precum Franta. Belgia etc. Jurnalistii de la CVJ ar trrbui sa mearga la reciclare?

 • 27 iulie 2018 la 06:58
  Permalink

  doctore, mai documenteaza-te!

 • 27 iulie 2018 la 10:03
  Permalink

  Eu n-am spus ca nu exista termenul „RFG”, eu am spus ca nu-l mai foloseste nimeni din anii ’90!

Comentariile sunt închise.