Schimb de studenti cu Germania, gratie Consulului Germaniei

Hans Erich Tischler, consulul Republicii Federale Germania la Sibiu,, a fost primit în campusul Universitãtii de la Petrosani si, ca urmare a vizitei sale în mediul academic a parafat o viitoare colaborare între studentii din Petrosani si cei din Germania.
De altfel, domnia sa a si fost invitat în toamnã din nou la Universitatea din Petrosani, datã fiind experienta sa în domeniul administrativ si juridic, dupã ce, aproape un deceniu a fost ministru Federal al Afacerilor Externe.
„Am discutat probleme legate de colaborare a universitãtii noastre cu institutii similare din Germania, de dezvoltare a   colaborãrilor cu firme din Germania,  de schimburi de studenti si cadre didactice, sau de extindere a activitãtii didactice de cercetare cu partenerii germani. Am pus bazele inclusiv a unei scoli de varã la care sã participe studenti din Germania, la Petrosani. L-am si invitat pe domnul consul în toamnã sã vinã sã tinã o prelegere pentru studentii de la Administratie publicã, dânsul fiind de profesie jurist, dar care cunoaste  problemele de administratie din Germania si din România”, a spus prof univ.dr ing Sorin Radu, Rectorul Universitãtii din Petrosani.  Consulul german se aflã la prima vizitã a sa în Valea Jiului, iar la Universitatea din Petrosani a gãsit un bun prilej de colaborare de viitor. Domnia sa a rãspuns pozitiv invitatiilor si, cel mai probabil, va reveni în campusul universitãtii.
Diana Mitrache

Advertisements

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.