Hans Erich Tischler, consulul Republicii Federale Germania la Sibiu,, a fost primit în campusul Universitãtii de la Petrosani si, ca urmare a vizitei sale în mediul academic a parafat o viitoare colaborare între studentii din Petrosani si cei din Germania.
De altfel, domnia sa a si fost invitat în toamnã din nou la Universitatea din Petrosani, datã fiind experienta sa în domeniul administrativ si juridic, dupã ce, aproape un deceniu a fost ministru Federal al Afacerilor Externe.
„Am discutat probleme legate de colaborare a universitãtii noastre cu institutii similare din Germania, de dezvoltare a   colaborãrilor cu firme din Germania,  de schimburi de studenti si cadre didactice, sau de extindere a activitãtii didactice de cercetare cu partenerii germani. Am pus bazele inclusiv a unei scoli de varã la care sã participe studenti din Germania, la Petrosani. L-am si invitat pe domnul consul în toamnã sã vinã sã tinã o prelegere pentru studentii de la Administratie publicã, dânsul fiind de profesie jurist, dar care cunoaste  problemele de administratie din Germania si din România”, a spus prof univ.dr ing Sorin Radu, Rectorul Universitãtii din Petrosani.  Consulul german se aflã la prima vizitã a sa în Valea Jiului, iar la Universitatea din Petrosani a gãsit un bun prilej de colaborare de viitor. Domnia sa a rãspuns pozitiv invitatiilor si, cel mai probabil, va reveni în campusul universitãtii.
Diana Mitrache