Competitiile fotbalistice la nivel judetean a ligilor a IV-a si a V-a Hunedoara vor începe, probabil, în primul week-end din luna septembrie.
Sunt echipe care au destule probleme, circulã vorba prin târg, cã vreo 2 – 3 nu se vor mai înscrie. De altfel si avertismentele date de federalii de la judet sunt dintre cele mai clare: echipele care au datorii neachitate la ASF Hunedoara, nu vor fi înscrise în noua editie de campionat!
Juniorii C, un nou statut
Federatia Românã de fotbal a introdus începând cu acest sezon o nouã competitie numitã Liga Elitelor  UIS (juniori nãscuti în 2004 – 2005), astfel cã la nivelul judetului Hunedoara respectiva competitie va avea un nou statut. Va exista o etapã preliminarã în intervalul 20 august – 13 octombrie 2018 pe douã sau trei grupe, împãrtirea echipelor urmând a fi fãcutã pe criterii geografice. Echipele care vor câstiga aceste grupe se vor califica în faza nationalã a Ligii Elitelor UIS, urmând a juca numai în aceastã competitie. Campionatul regular se va disputa în intervalul 20 octombrie 2018 – 25 mai 2019 cu celelalte echipe din tarã.
GENU TUTU