România în procedurã de infringement din cauza termocentralei Mintia

Nemodernizarea termocentralei de la Mintia atrage România într-un proces european.  Comisia Europeanã a deschis  procedurã de infringement împotriva României si a trimis o scrisoare de punere în întârziere, „din cauza  incapacitãtii acestei tãri de a controla emisiile de dioxid de sulf provenite de la douã instalatii mari de ardere”,  se aratã într-un comunicat al CE.
Conform Directivei privind emisiile industriale (Directiva 2010/75/UE), care protejeazã cetãtenii împotriva emisiilor periculoase provenite de la instalatii industriale, statele membre  trebuie sã respecte un plafon national de emisii pentru pulberi si pentru  dioxid de sulf.
„Instalatiile incluse în planul national de tranzitie pot fi exceptate  de la respectarea limitelor stricte de emisii pânã în 2020, cu conditia respectãrii limitei nationale.  Douã instalatii mari de ardere – Govora 2 si Deva 2 – au dus limitele de emisii ale României cu mult peste plafoanele nationale pentru dioxid de sulf si pulberi, cu efecte semnificative asupra mediului si  sãnãtãtii publice”, mai aratã comunicatul. Întrucât România nu a luat mãsurile necesare pentru a preveni aceste depãsiri, Comisia a decis  sã deschidã procedura de constatare a neîndeplinirii obligatiilor si sã trimitã României o scrisoare de punere în întârziere. România are la dispozitie douã luni pentru a rãspunde; în caz contrar, Comisia poate decide sã trimitã un aviz motivat.
Monika BACIU

9 comentarii la „România în procedurã de infringement din cauza termocentralei Mintia

 • 25 iulie 2018 la 05:42
  Permalink

  si iarasi ne punem intrebarea cum mai functioneaza? cat mai treb sa ne otraveasca copii si nepotii nostri ?

  Răspunde
  • 25 iulie 2018 la 08:02
   Permalink

   si iarasi prostul de oltean critica valea jiului si judetul hunedoara

   Răspunde
   • 25 iulie 2018 la 11:06
    Permalink

    Este criticata incompetenta celor responsabili. Lipsa investitiilor se va accentua. Drept consecinta, termocentrala se va inchide si in consecinta vor fi inchise si ultimele doua mine ,, viabile” din Valea Jiului.

    Răspunde
 • 25 iulie 2018 la 11:29
  Permalink

  rico ,minerii vaii,minerul de front acelasi prost care nu stie ce este o termocentrala si unde sunt amplasate ele ,in nici un caz in deaku babii

  Răspunde
  • 25 iulie 2018 la 13:42
   Permalink

   esti acelas oltean prost cu ura pentru valea jiului

   Răspunde
 • 26 iulie 2018 la 06:00
  Permalink

  cat mai poate suporta bugetul romaniei aceasta gaura neagra a economiei numita CEH ?

  Răspunde
  • 26 iulie 2018 la 07:57
   Permalink

   asistent , …. acelas oltean prost (fiu de curva) care critica valea jiului

   Răspunde
 • 27 iulie 2018 la 09:40
  Permalink

  cine este acest om daca se poate numi asa? care face curve mamele celor care comenteaza aici? oare nimeni nu poate sa-i afle identitatea?

  Răspunde
 • 29 iulie 2018 la 07:15
  Permalink

  Lasa o so n închid? în pula mea ca nea u dat afar? Bine nu chiar atunci cu ccm în 2016 de ?stia cu salari mici am plecat abia au apucat sasi împart? clasele lu ?stia 400 ?i ceva de la Mintia sindicatul ?la vechi din Mintia 100% aservit administratiei

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.