Meci sindical in instanta pe reprezentativitate.In rolurile principale, vechii adversari Lacatas si Nica

Razboiul intre sindicalisti a reizbucnit, tot in instanta.  Zoltan Lacatas, presedintele Ligii Sindicatelor Miniere Valea Jiului a inaintat o actiune impotriva Sindicatului Muntele.“Am actionat in instanta impotriva reprezentativitatii Sindicatului Muntele, acest nou sindicat care se doreste a fi constituit la nivel de sucursalele Companiei Nationale a Huilei. Unul dintre motivele care le-am invocat acolo a fost faptul ca nu sunt salariti 50 +1  din cadrul Companiei, iar altele sunt de genul legii dialogului social, si anume Legea 62, care vizeza mai multe aspecte. Toata tevatura aceasta a plecat de la simplul fapt ca acest sindicat a fost constituit in 2009, dupa care, in 2011 au facut niste modificari ale Biroului Executiv. In acest sens, 5 persoane s-au autointitulat persoane in conducere, dar ele fac parte din doua sindicate in acelasi timp, si din Muntele si din sindicatele lor de baza unde sunt presedintii acestora, dar de fapt, varful sindicatului, Nica Petre nu este ales nici la Lupeni si nu este ales nici macar la acest Muntele. El se autointituleaza peste tot presedintele acestei organizatii sindicale si a pus semnaturi foarte multe pe niste documente si inscrisuri oficiale in perioada in care s-au concretizat niste contracte colective de munca. Nu poti sa faci parte in acelasi timp din doua sindicate la acelasi angajator”, ne-a declarat Zoltan Lacatas, presedintele L.S.M.V.J.

De cealalta parte, sindicalistul Petre Nica, presedintele Sindicatului Muntele, nu pare prea afectat de actiunile fostului coleg, actual dusman “Domnu” Lacatas se ocupa de astfel de lucruri de foarte mult timp incoace. Este singura ocupatie a dumnealui si a celor care au ramas cu el, Radu Voina, Valter Cojam, care nu fac decat sa opreasca un proces de la care nu se putem abate si anume, integrarea minelor viabile in cadrul complexului energetic”, a precizat si Petre Nica, presedintele Sindicatului Muntele.

Dar, totodata, Lacatas mai spune ca vrea ca Liga sa  isi redobandeasca reprezentativitatea la negocierile cu CNH. “Liga Sindicatelor Miniere Valea Jiului, avand in constitutie sindicatele care nu sunt in Sindicatul Muntele, se doreste a merge pe o linie deocamdata paralela cu linia Federatiei Energetica, federatie in care au intrat aceste sindicate, pentru ca, din punctul nostru de vedere, viitorul acestei organizatii sidicale de tip federativ Energetica, inglobeaza in ea si energeticieni si electricieni si mineri. Cred ca este normal ca noi sa fim impreuna in cadrul unui viitor complex energetic si in cazul unei noi societati comerciale daca se pune problema divizarii sucursalelor in doua”, a mai precizat Zolatn Lacatas.

Luiza Andronache

13 comentarii la „Meci sindical in instanta pe reprezentativitate.In rolurile principale, vechii adversari Lacatas si Nica

 • 29 ianuarie 2012 la 17:24
  Permalink

  Bateti-va ca chiorii,sa prindeti ciolanu,in vremea asta cei pe care „ii reprezentati” o duc tot mai rau.

  Răspunde
 • 29 ianuarie 2012 la 18:41
  Permalink

  Cu orele de noapte, cu transportul, cu afacerile care va merg si cat sunteti la birou, pentru tichete de masa minerilor, nu faceti meci?
  Nica intreaba pe Cocosi pe Laszlo, etc.

  Răspunde
 • 29 ianuarie 2012 la 20:01
  Permalink

  Sunt umilul Valter (V de la veceu)cel ce scrie comentari sub mai multe nume (arsenik,emil bobu,…)criticand pe orcine chiar pe USL-isti mei care ma recompeseaza ca ma lasa la mitingurile PSD-iste in frunte si murmur si eu ceva pe sub mustata stufoasa si neingrijita sa arat ca sunt nemultumit desi sunt un mare lenes nu imi place sa muncesc doar sa ma fac ca apar pe cetateni pe la sindicate si politica.

  Răspunde
  • 30 ianuarie 2012 la 05:19
   Permalink

   Uite ca aparu si nemernicul las de „Minerii” care scrie tampenii sun, cel putin 40 de nick nameuri. Pentru cultura ta genereala „veceu”se scrie „WC” si vine de la englezescul „water closet”.

   Răspunde
 • 29 ianuarie 2012 la 20:35
  Permalink

  Eu nu ma bat cu nimeni… Cititi HG 1023/2011 si veti vedea ca nu se face nici o referire la includerea minelor din Valea Jiului. Din contra… In Nota de fundamentare a Hg 1023/2011 se spune la punctul 4 din sectiunea a III-a ca, Combinatul Energetic Hunedoara,va timula activitatea si competitivitatea carierelor de lignit existenta. De fapt, HG 1023/2011, asa cum este conceputa, pune bazele asasinarii mineritului din Valea Jiului. Detalii aici: http://valter-cojman.blogspot.com/2011/11/lamuriri-privind-contestarea-hg.html

  Răspunde
 • 29 ianuarie 2012 la 20:38
  Permalink

  Eu nu ma bat cu nimeni… Cititi HG 1023/2011 si veti vedea ca nu se face nici o referire la includerea minelor din Valea Jiului. Din contra… In Nota de fundamentare a HG 1023/2011 se spune la punctul 4 din sectiunea a III-a ca, Combinatul Energetic Hunedoara,va stimula activitatea si competitivitatea carierelor de lignit existente. De fapt, HG 1023/2011, asa cum este conceputa, pune bazele asasinarii mineritului din Valea Jiului. Detalii aici: http://valter-cojman.blogspot.com/2011/11/lamuriri-privind-contestarea-hg.html

  Răspunde
 • 29 ianuarie 2012 la 20:39
  Permalink

  Domnule Nica !
  Va rog sa prezentati public si in instanta statutul sindicatului E.M. Lupeni, apoi sa prezentati procesul verbal prin care a-ti fost ALES lider de sindicat ! NU TE-A ALES NIMENI PENTRU CA NU AI FACUT ALEGERI. Iti spun eu ca nu poti sa prezinti asa ceva! Ai umblat numai cu dedesubturi , falsuri mizerabile si mizerii! Pana la urma toate vor iesi la iveala. Pupa-i undeva pe PDL-isti, ca asta stii cel mai bine sa faci.

  Răspunde
 • 29 ianuarie 2012 la 20:45
  Permalink

  De altfel, eu nu fac echipa cu Lacatas sau Voina ci lupt pentru legalitate si corectitudine, calitati pe care nu le gasesti la S. Muntele ci din contra… gasesti infractionalitate si coruptie, adica ce nu suport eu. Daca prin actiunile mele pentru readucerea legalitatii si corectitudinii in sindicalismul minier din Valea Jiului vin in sprijinul actiunilor celor doi amintiti, asta e. Inseamna ca nu sunt singurul care nu inchide ochii la infractionalitatea si coruptia din S. Muntele…

  Răspunde
 • 30 ianuarie 2012 la 05:54
  Permalink

  @minerii, @minerii vaii jiului , te cam mananca limba sau degetele? Frate te pricepi la toate , la politica,la productia de carbune ,mai nou si la sindicalism…Frate eu nu stiu de ce nu te ia consilier ori generalul, ori aleasa ta, ori nica , doar ai numai calitati ,esti policalificat.. Da’ mai lasa-ne ca ne plictisesti…PAAAAAAAAAAAAA!…

  Răspunde
 • 30 ianuarie 2012 la 10:10
  Permalink

  Sorin Gaman este olteanul infiltrat de Marin Condescu in Ministerul Economiei ca sa distrunga mineritul Vaii Jiului (iata declaratia lui Condescu in presa locala din Gorj in anul 2010:Voi face tot posibiul sa opresc activitatea minera din Valea Jiului pentru a avea piata de desfacere de energie electrica la nivel national ca sa nu mai fie nevoie sa stea gorjeni nostri in somaj tehnic) si a facut tot posibilul Condescu cu Sorin Gaman,Maricel Hoara,Ioan Pisc. Sa se inteleaga ca pune bete in roate si Termocentralelor pe huila Mintia si Paroseni (Mihai David,fiind cumparat de olteni prin prietenul gorjean Andrei Maioreanu,cand era director la Hdroelectrica vroia inchiderea acestor doua Termocentrale) sa fie greva generala.

  Răspunde
  • 30 ianuarie 2012 la 13:56
   Permalink

   Perfect de acord cu tine: Sorin Gaman si Marcel Hoara sunt 2 PDL-isti care au ca sarcina asasinarea si ingroparea mineritului din Valea Jiului pentru ca SNLO sa ramana in carti…

   Răspunde
 • 30 ianuarie 2012 la 14:37
  Permalink

  Stie cineva cine este presedintele asociatiei patronale din minerit?
  Daca nu stie nimeni,va spun eu: JUJAN CONSTANTIN care a fost sprijinit de Condescu,”ambii amandoi” fiind din Gorj. Ce tot o dati cu Gaman si Pisc? Jujan, Jurca,Temneanu si Nica sunt oamenii lui Condescu. Nu mai cautati tapi ispasitori,TRADATORII SUNT IN CNH:Temneanu este finul lui Condescu, Jujan a ajuns director general cu ajutorul lui Condescu si al lui Popescu Meridian, Jurca are datorie de peste 10 miliarde la Condescu. Acum ce mai ziceti?
  Scapati de ei si dupa aceea sa veniti la Bucuresti.

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.