Mai multi ofiteri si agenti de politie, formati în scolile MAI, vor ajunge si în judetul Hunedoara, unde timp de un an, respectiv sase luni de zile, vor fi initiati în tainele acestei meserii.
Tinerii politisti îsi  vor desfãsura activitatea structurile centrale si teritoriale ale Inspectoratului General pentru Imigrãri, printre ele si Biroul  pentru Imigrãri Hunedoara.
”Cu forte proaspete si cu mult entuziasm dupã depunerea jurãmântului si înaintarea în primul grad profesional, 15 tineri, absolventi ai promotiei din acest an a Academiei de Politie „Alexandru Ioan Cuza”, repartizati în cadrul Inspectoratului General pentru Imigrãri, au debutat în cariera de ofiter. (…) De asemenea, începând de sãptãmâna viitoare, 23 de absolventi ai Scolii de Pregãtire a Agentilor Politiei de Frontierã ” Avram Iancu” Oradea si doi ai Scolii de Subofiteri de Pompieri si Protectie Civilã ,,Pavel Zãgãnescu” Boldesti,  promotia iulie 2018, vor face primii pasi în carierã sub îndrumarea politistilor de imigrãri.  Plini de sperante, noii politisti de imigrãri au iesit pe portile scolilor dornici sã îsi ocupe locurile atribuite si sã punã în aplicare cunostintele  acumulate în anii de studii. Repartitia s-a fãcut luând în considerare media de absolvire,  optiunile acestora si nevoia de personal  existentã la nivelul Inspectoratului General pentru Imigrãri”, se aratã într-un comunicat al institutiei.
Maximilian Gânju