Jandarmul hunedorean, plutonier major Ghilã Silviu Dumitru a fost premiat vineri, 20 iulie a.c., într-un cadru festiv la Editia a II – a a Galei de Excelentã – Hunedoreni de succes, fiind desemnat cel mai bun jandarm din municipiul Hunedoara.
Subofiterul s-a  evidentiat prin rezultate foarte bune, îndeplinindu-si exemplar atributiile  de serviciu si având initiativã în muncã.  A participat la toatã gama de misiuni de ordine publicã pe raza municipiului Hunedoara, obtinând rezultate foarte bune în îndeplinirea sarcinilor de serviciu(cele mai multe sanctiuni contraventionale aplicate în cadrul subunitãtii, peste 100 si peste 30 de infractiuni constatate, în ultimii 4 ani). Dintre aceste fapte,  exemplificãm:
– În luna septembrie  2015, aflându-se în timpul liber, a ajutat la prinderea unor persoane ce au  pãtruns prin efractie la o societate comercialã  din municipiul  Hunedoara, anuntând organele de politie prin SNUAU 112;
– În luna noiembrie 2017, aflându-se în serviciu la Judecãtoria Hunedoara,  a observat o persoanã  de sex masculin alergând  dinspre strada Nicolae Bãlcescu cãtre strada Victoriei din municipiul Hunedoara, tinându-se cu mâinile de abdomen, fiind urmãrit de un agent de pazã. Subofiterul a interceptat  persoana si a stabilit faptul cã acesta a sustras mai multe bunuri din magazinul Penny.