Groapa de gunoi de la Petrila functioneaza, desi a fost inchisa. Groapa de gunoi de la Petrila, ce figureaza in acte ca fiind inchisa inca din anul 2007, continua sa arda, semn ca, aici s-a continuat cu depozitarea deseurilor si nu cu acoperirea acestora cu pamant.

Repezentanti ai societatii de salubritate din orasul Petrila sustin faptul ca la groapa de gunoi se duc doar rabe de pamant. Groapa de gunoi nu mai are autorizatie din 2007, iar aceasta ar fi trebuit ecologizata. Nu s-a intamplat insa nimic, asta pentru ca autoritatile au  nvocat lipsa banilor.

Mai mult, petrilenii sustin ca, in continuare, gunoiul este incendiat.

“Arde zi si noapte gunoiul la groapa. Desi stam la o distanta considerabila tot mirosul ne intra in case. Nu putem sa lasam geamurile deschise”, spune un petrilean.

Reprezentantii administratiei locale infirma faptul ca groapa de gunoi este inca functionala. Teoretic aceasta a fost inchisa in 2007, dar si in prezent este functionala. Chiar si in aceste conditii, consilierii locali au refuzat constructia unui deponeu ecologic pe raza localitatii. Ei prefera sa functioneze ilegal, fara a-i interesa ca peste cativa ani vom plati pretul gunoiului de 27 de ori mai mare.

Raul IRINOVICI