Cei doi indivizi au pãcãlit paznicii termocentralei si au reusit sã fure mai multe bunuri în valoare de circa 7000 de lei. Un echipaj de politie le-a luat urma si indivizii au fost prinsi în timp ce-si aruncau prada în Râul Jiu.
Tinerii au fost trimisi în judecatã pentru infractiunea de furt calificat, dosarul fiind înregistrat pe rolul Judecãtoriei Petrosani, si au sperat cã vor scãpa de rãspundere cum se întâmplã la hotii de cãrbune, pentru cã în cele mai multe cazuri Complexul Energetic Hunedoara nu se mai constituie parte civilã.
Cei doi tineri din Vulcan, M. Robert si J. Iosif Alin au cerut judecãtorilor petrosãneni sã le acorde un rãgaz pentru a se împãca cu pãgubitul, iar instanta de judecatã le-a admis solicitarea.  Indivizii au dat o spargere la o magazie a Termocentralei Paroseni si au furat cabluri de cupru în valoare de circa  7000 de lei.  Furtul a fost descoperit de reprezentanti ai termocentralei, care au si sunat la politie.  O patrulã de politie i-a gãsit în apropierea S.E. Paroseni,  pe un drum lateral, pe suspecti. Acestia erau într-un un  autoturism si când au vãzut echipajul au aruncat cablurile  în râul Jiu, pentru a scãpa de dovezi. Bunurile au fost  recuperate si înapoiate  termocentralei.
Maximilian Gânju