Modernizare de drumuri în cadrul proiectului Green Line Valea Jiului

Mai multe drumuri vor fi modernizate odatã cu implementarea proiectului Green Line Valea Jiului.  Planul de Mobilitate Urbanã Durabilã a fost actualizat, iar documentul contine o serie de  informatii elaborate despre transportul din Valea Jiului, indiferent cã este transport rutier sau feroviar.
“Costurile totale  necesare acoperirii în întregime a mãsurilor/ actiunilor de interventie propuse în cadrul scenariului definit pentru perioada 2017-2023 sunt de 56.154.441 EUR. În urma implementãrii Planului de Mobilitate Urbanã Durabilã, locuitorii municipiilor si oraselor din Valea Jiului se vor bucura de o viatã mai sãnãtoasã si de un mediu urban mai atractiv, în care spatiul public va fi utilizat într-un mod mai eficient. Reducerea emisiilor de noxe provenite din traficul rutier este unul dintre obiectivele specifice ale PATJ. Pentru atingerea acestuia se propune restrictionarea accesului cu autoturismul în anumite zone aglomerate din municipiile cu densitate mare de locuire, inclusiv Petrosani. Alte actiuni propuse în concordantã cu principiile mobilitãtii durabile sunt: derularea unui proiect pilot pentru înlocuirea mijloacelor de transport uzate moral si fizic în zona Valea Jiului, constientizarea populatiei pentru reducerea  transportului individual si încurajarea transportului în comun; crearea  pistelor pentru biciclete”, aratã documentul.  În plus, în urma implementãrii proiectului se vor moderniza mai multe drumuri din toate localitãtile Vãii Jiului. Sistemul de transport public urban este functional în municipiul Petrosani si municipiul Lupeni. principalul mod de transport public care se regãseste la nivelul arealului studiat este  transportul rutier cu microbuze si autobuze. Acesta opereazã la nivel local, judetean si  interjudetean.
Monika BACIU

Advertisements

Un comentariu la „Modernizare de drumuri în cadrul proiectului Green Line Valea Jiului

  • 22 iulie 2018 la 19:26
    Permalink

    Sa vedem modernizate in teren ca multe sau terminat doar pe hartie sub diferite motive si iarasi sau intocmit alte proiecte , avize , … si bani publici sau cheltuit prin birouri …

Comentariile sunt închise.