Bãrbatul care a murit la mina Lupeni nu a avut nicio sansã de supravietuire. O spun legistii care i-au fãcut autopsia si care au stabilit cauza mortii.  Potrivit medicului sef al Serviciului de Medicinã Legalã, Dan Mãrculescu, minerul sef de schimb a fost efectiv strivit de  stratul de cãrbune si praf care s-a prãbusit peste el.
„A fost gãsit decedat, cauza fiind asfixia mecanicã prin compresie toraco-abdominalã, în urma surpãrii produse”, a spus dr. Dan Mãrculescu, sef Serviciul de  Medicinã Legalã Hunedoara.  Bãrbatul avea 42 de ani, era cãsãtorit si avea o fetitã de 14 ani.  Accidentul s-a produs la panoul IX, la abatajul frontal cu banc subminat, din cadrul sectorului I al minei Lupeni, iar în front se afla un alt miner, Raul Bãrbat de 33 de ani, care acum are nevoie de îngrijiri medicale de  specialitate, dar este în afara oricãrui pericol.
„Din punct de vedere fizic este bine, este  internat la Spitalul de Urgentã din Petrosani, însã, are o problemã legatã de psihic. Este, însã, consiliat si este internat în spital”, a declarat si Darius Cîmpean, presedintele Sindicatului Muntele.  O echipã de specialisti urmeazã sã stabileascã cu exactitate ce a fãcut posibilã surparea de rocã ce l-a ucis pe minerul de 42 de ani. În plus, ministrul Energiei, Anton Anton a solicitat trimiterea de urgentã a Corpului de control la Complexul Energetic Hunedoara, exploatarea minierã Lupeni, pentru a verifica împrejurãrile în care s-a petrecut accidentul.
Diana Mitrache