„Am fãcut o zânã a apelor. Rochia e fãcutã din apã, pãrul din bule de apã si, când vrea, ea se transformã într-un lac sau o apã curgãtoare”, a spus Cezara, o fetitã de nici 5 ani, care a pictat pe o sticlã propria-i viziune despre apã.
Cu stângãcie în exprimare, dar talent la desen, un grup de copii veniti într-o tabãrã de creatie la munte, a ajuns la Statia de tratare a apei de pe Jiet, cu Povestea apei. Fiecare dintre copii a primit acuarele si, pe sticle inscriptionate cu Apa Serv si-au spus povestea apei, asa cum si-a imaginat-o fiecare.
„Am fãcut focul care se bate cu apa si, desigur, la un moment dat, apa învinge. Apa învinge pentru cã ea stinge mereu focul si ea este acum personajul principal”, ne-a explicat un bãiat, care nu a întruchipat o zânã, ci un adevãrat rãzboi cu bine si rãu, cu foc si apã.
„Povestea apei, pe sticla mea, are doi oameni care sunt initial în rãzboi si se întâlnesc pe un lac. Am realizat-o pe sticlã, iar cei doi oameni se întâlnesc aici la apus. Apoi se împrietenesc si cautã sã împace rãzboiul dintre ei”, ne-a explicat un alt copil.
Copiii vin la Clubul Copiilor din Petrila si acum sunt într-o tabãrã de creatie, iar oportunitatea de a vedea apa, în casa în care ea este tratatã, ca mai apoi sã ajungã la robinet, sã asculte povestea realã, dar si cea fictivã spusã la statia de pe Jiet, i-a fãcut sã creeze adevãrate opere de artã.
„Povestile sunt gândite de copii, pe tema din acest an: apa. Copiii au scris, fiecare în felul lui, câte o poveste. Apoi, le-au pictat, printr-un parteneriat fericit cu Apa Serv, pe  sticlã. Vrem sã spunem astfel, nu numai cã trãim într-o zonã frumoasã, dar si cã elementele naturii pe care le avem noi, aici, totul este frumos, plãcut si ne îmbogãteste spiritual”, a spus Radu Chinta, director Clubul Copiilor Petrila si  coordonatorul taberei.
De 8 ani, acesti copii vin în tabãra de creatie, iar povestile sunt mereu pe câte o temã. Anul acesta, sticlele lor au prin viatã si vor ajunge sã fie expuse la sediul societãtii ce distribuie apa, în Petrosani. „Toate aceste picturi pe sticle, ce  au fost lucrate de acesti minunati copii vor fi expuse în holul de intrare de la Apa Serv. Acestea, cum a zis si Ilie Pintea, vor fi prinse cu o atã, cumva atârnate, iar sãptãmâna viitoare, oricine ajunge la Apa Serv va vedea aceastã expozitie, fãcutã de acesti copii”, a adãugat si Costel Avram, manager general SC Apa Serv Valea Jiului.
Povestea apei a fost cu zâne si fapte bune, iar pentru asta, fiecare copil a primit câte un rucsac, sã aibã în excursia de la munte. În plus, dupã muncã, au fost rãsplãtiti cu dulciuri si fructe.
Diana Mitrache