Trecerea de la nivel cu calea feratã din zona Coloniei Petrosani, care face legãtura cu statia CFR si toatã zona de case, este acum în plin proces de cosmetizare.
Asta, dupã ce unul dintre consilieri locali ai municipiului Petrosani, Viorel Pascu, a fãcut mai multe petitii. A cerut sã fie înlocuite dalele si liniile, însã,  imediat ce a vãzut cã se lucreazã, omul a venit sã vadã ce se petrece. Din pãcate, însã, a constatat cã acum se fac doar mici peticiri.
„În Valea Jiului trebuie sã ne implicãm, cã merge doar cu petitii la institutiile statului. Acum douã luni, am trimis o petitie la serviciul medical din cadrul Ministerului Transportului, pentru cã nu se mai poate! Oamenii îsi rup masinile peste trecerea peste calea feratã, care nu este doar a Petrosaniului, ci a întregii Vãi a Jiului. Asistãm la o peticire, desi directorul general al Regionalei CFR Timisoara a promis cã schimbã 52  de metri liniari de linie dublã, cã face canalizarea pentru scurgerea apei, schimbã toate dalele, noi asistãm la o peticire, cã doar atât pot face institutiile statului”, a spus Viorel Pascu, consilier local Petrosani.
Trecerea la nivel cu calea  feratã de aici nu a fost reparatã de ani buni si toti soferii s-au plâns  de starea drumului.  Mai mult, consilierul Pascu a reusit ca, în petitia trimisã Ministerului Transportului, sã adune zeci de semnãturi de la soferii de taxi, care îsi rup masinile pe acest drum. Din pãcate, însã, de reparatii capitale nu sunt bani, iar de trei luni de zile, în statia CFR petrosani, lucrãrile de modernizare au fost întrerupte, pe motiv cã, de trei luni de zile, se asteaptã o filã CEC. Fãrã bani, constructorul a refuzat sã mai facã lucrãri.
Diana Mitrache