Asteaptã cu nerãbdare recalcularea pensiilor

Minerii iesiti la pensie sperã sã se rezolve problema inechitãtilor dupã recalcularea pensiilor.  ”A fost o întreagã nebunie, legile s-au bãtut cap în cap, iar unii au primit o pensie mai mare decât leafa”, spune unul dintre ortacii Ligii Sindicatelor Pensionarilor Minieri Valea Jiului.
Nu mai putin de 12.000 de pensionari din judet, care au lucrat în conditii grele de muncã, ar trebui sã beneficieze de modificãrile legislative la  sistemul de pensii.
”Am vãzut declaratia  domnului Surgent de la ALDE Hunedoara, dar vreau sã spun cã acest lucru trebuia fãcut de multã vreme. A fost o întreagã nebunie, Legea 192 a rãmas moartã, unii primau pensie mai mare decât au avut salariul, etc. Am tot stat pe la usile ministrilor si am cerut sã se facã dreptate. Ziceau de noi cã le-am adus maculaturã nouã, cã au depozite întregi de petitii din Valea Jiului. Acum lucrurile s-ar rezolva dacã ceea ce spun cei de la ALDE se respectã si din octombrie se începe recalcularea. Am mai avut noi  promisiuni de recalculare si la Deva nu le mergea softul, nu aveau personal sau vointã. Sunt mineri cu aceeasi vechime care au pensii total diferite. Unul primeste 2800 de lei iar celãlalt 4300. Unul a iesit pe vechea lege iar celãlalt la ultima disponibilizare”, spune unuldintre ortacii Ligii Sindicatelor Pensionarilor Minieri Valea Jiului.  Modificãrile legislative  aprobate se aplicã fostilor  angajati din minerit, siderurgie,  constructii, cãi ferate si alte domenii care s-au încadrat în grupele I si II de muncã. Astfel, celor care au lucrat conditii grele de muncã, fiind încadrati în  grupele I si II,  si care au iesit la pensie în perioada 1990 – 2011, li se vor recalcula pensiile din  oficiu. Procesul de recalculare va începe la 1 octombrie, a precizat deputatul hunedorean,  Marius Surgent.  În opinia parlamentarilor  hunedoreni PSD si ALDE, cei care au sustinut acest proiect în Parlament,  minerii ale cãror punctaje medii vor fi recalculate, ar putea beneficia de un spor de peste 1.000 de lei la actuala pensie.
Maximilian Gânju

Un comentariu la „Asteaptã cu nerãbdare recalcularea pensiilor

  • 17 iulie 2018 la 22:47
    Permalink

    Multumim ! Sa facut dreptate cu calculul impartiri la 20 pentru pensionari minieri . Pensionari minieri au muncit din greu si sunt bolnavi de spate (datorita muncii grele) , bolnavi de silicoza respira greu (datorita prafului din Mina , multe boli datorita gazelor din Mina , uni sunt panicati datorita puscaturilor de la fronturile de lucru . Pensionari minieri au o viata scurta si bolnavicioasa .

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.