De zeci de ani, o clãdire ce a fost cândva internat al unui liceu din Petrosani si, mai apoi, a gãzduit vânãtorii de munte, pânã s-a desfiintat garnizoana din Petrosani, are acum sanse sã intre în custodia primãriei.
Clãdirea de pe strada Timisoarei, s-a degradat si este pe punctul de a se prãbusi, pentru cã, în toti acesti ani, a fost distrusã de  ploi, ori de oamenii strãzii care  si-au gãsit aici adãpost. Acum, însã, clãdirea istoricã ar putea ajunge în patrimoniul primãriei Petrosani si, la fel cum s-a întâmplat si cu alte constructii, ar putea fi renovatã sau vândutã vreunui investitor interesat sã o renoveze.
„Deocamdatã nu este a noastrã. Este a Ministerului Afacerilor Interne. Noi am dat o hotãrâre de consiliu, luna trecutã, prin care ne-am arãtat disponibilitatea de a prelua acest activ. Am trimis toatã documentatia mai departe si acum  asteptãm o decizie a ministerului”, a spus Tiberiu Iacob Ridzi,  primarul municipiului Petrosanui.
Pe aceastã stradã sunt mai multe clãdiri istorice, cândva mândria Petrosaniului, dar fiindcã au fost pãrãsite, s-au degradat continuu. Doar o parte din Castelul ce acum apartine unui artist a fost cât de cât renovatã si este acum utilizatã ca galerie de artã, dar toate celelalte au rãmas fantome printre zidurile distruse, de unde, uneori, mai iese câte un om al strãzii. Dacã o vor primi în custodie, edilii vor sã o transforme în ceva ce ar avea utilitate.
Diana Mitrache