Chiar dacã numãrul turistilor strãini care vin în Parâng nu este la fel de mare cum este în Retezat, o crestere se face simtitã de la an la an. Nemtii, cehii, polonezii, slovacii si ungurii aleg tot mai des sã viziteze Muntii Parâng.
Turistii strãini vin în zona Vãii Jiului în numãr din ce în ce mai mare si pentru a ajunge pe Transalpina, cea mai înaltã sosea din România, drum ce  ”taie” Parângul si oferã privelisti nemaiîntâlnite.
Numeroasele evenimente internationale organizate la Transalpina ajutã turismul estival din Parâng, si mai ales promoveazã masivul peste hotare.
”Se simte o crestere a numãrului turistilor strãini care ajung în Parâng, în special cei care sunt pasionati de ”motoare”. Din pãcate vremea destul de rea din aceastã varã  i-a fãcut pe unii sã-si scurteze vacanta, pentru cã a ploua aproape fãrã încetare. De acum încolo sperãm sã fie mai bine si sã avem vizitatori mai multi. Interesul este mare pentru Parâng, se simte de la un an la altul”, spune unul dintre  proprietarii de pensiuni din masiv.
Maximilian Gânju