Zeci de alergãtori au sosit din toatã tara la Baru Mare, în Hunedoara, pentru a se întrece la editia aniversarã de 5 ani de la înfiintarea clubului sportiv San Montan.
Sportivii care se întrec an de an la Baru Mare au gãsit, si de aceasrtã datã, în circuitul devenit de renume national, un loc minunat, ospitalitatea gazdelor si multã distractie. Sâmbãtã dimineatã, totul a început cu cursa celor mai mici alergãtori, de la categoria -3 ANI. A fost distractie pe cinste, dar ei sunt cei ce vor duce mai departe, peste ani, stafeta pornitã acum de o mânã de tineri pasionati, coordonati de Erika Santa. Erika a fost cea care s-a ocupat de fiecare participant, fie cã a venit la duatlon, la cross, la maraton, ori doar sã priveascã întrecerea excelent organizatã.
„Sãrbãtorim  5 ani de colaborare cu primãria si Consiliul Local al comunei Baru Mare si vrem sã îi  oferim primarului de aici un premiu. Îi multumim pentru tot sprijinul si sperãm sã ne onoreze cu prezenta la fiecare editie”, a spus Erika Santa, care i-a oferit lui Daniel Rãducanu, un trofeu.  Sprijinul neconditionat al edilului s-a fãcut simtit de fiecare datã, pentru cã oaspetii din tarã au fost cazati în campusul de la Baru Mare al Universitãtii Babes Bolyai, iar traseul a fost excelent amenajat.

„Nu pot sã nu vã spun  bine ati venit la Baru, oameni frumosi! Sunteti ai cei mai frumosi atleti, din toate punctele de vedere. Arãtati bine pentru cã aveti bine de sãnãtate si asa cum se spune, ce seamãnã omul, aia secerã. Apoi arãtati bine pentru cã promovati valori si principii. Sunt alãturi de San Montan, pentru cã voi alergati si  caritabil si stiti sã aduceti bucurie si vindecare, acolo unde este durere. Îmi place cã alergati si astfel promovati si comuna Baru. Succes si sã  ne vedem an de an în numãr cât mai mare”, a spus  Daniel Rãducanu., primarul comunei Baru Mare.
Concursurile s-au desfãsurat impacabil, iar  concurentii au fost încântati de la organizare pânã la final, când, fiecare participant a fost invitat la o masã caldã, fãcutã în campus, la ceaun. San Montan este asociatia care, asa cum spunea  primarul comunei Baru Mare, ajutã, prin actiunile sale caritabile, oamenii la nevoie. În plus, tot cu spirjinul lor, maternitatea din Petrosani a fost recent dotatã cu cele necesare, atletii de aici dãruind noi sperante de viatã celor ce vin pe lume acum în saloane special amenajate.  I-am gãsit, de-a lungul celor 5 ani, pe alergãtorii de la San Montan, alãturi de copiii cu probleme de sãnãtate si, nu o datã, acestia si-au recãpãtat zâmbetul, viata si sãnãtatea, gratie lor.  E primul „cincinal”, dar, asa cum am vãzut  sâmbãtã la Baru Mare, are cine prelua stafeta pentru urmãtorii 50 de ani, cel putin.
Diana Mitrache