Primii studenti s-au înscris la Petrosani

Deja se fac înscrieri la Universitatea din Petrosani. Primii veniti sunt studentii basarabeni, dar nici cei care locuiesc în Valea Jiului nu au ocolit aceastã scoalã superioarã.  Cei mai multi, care deja  s-au înscris aici, spun cã au ales campusul de la Petrosani pentru cã este aproape de casã si pentru oportunitatea de a participa în diverse proiecte, chiar si peste hotare.
„Cred cã îmi poate aduce mai multe beneficii aceastã facultate si cred cã o sã ajute sã mã dezvolt eu mai bine. Am ales Facultatea de Stiinte Sociale si stiu cã mã voi putea implica în diverse proiecte”, a spus o viitoare studentã la Petrosani.
„Am ales Universitatea din Petrosani pentru cã este o universitate serioasã si as vrea sã urmez cursurile aproape de familie, acasã. O sã am ocazia sã particip la diferite proiecte si sã ajung un asistent social. Asta îmi doresc sã fac”, a adãugat o alta, care îsi depunea dosarul în primele zile de înscriere.
Mai sunt 10 zile în care studentii sunt asteptati la Petrosani si, dacã cei mai multi aleg Facultatea de Stiinte, pentru minerit si topografie nu este asa mare înghesuialã, desi cererea pe piata muncii ar exista, nu doar în Valea Jiului, unde minele se închid.
„Perspectiva închiderii minelor, mai ales pe domeniul mineritului carbonifer, nu nea duce un avantaj. E adevãrat cã domeniul minier nu înseamnã doar huilã, ci si exploatarea zãcãmintelor de sare, ape minerale, balastiere, cãci toate au nevoie de ingineri minieri. Practic, avem oferte de locuri de muncã si de la agentii economici si nu reusim sã le acoperim, de aceea, eu as recomanda tinerilor sã încerce acest domeniu, pentru cã au oportunitãti la angajare”, a spus prof univ dr ing habil Eduard Edelhauser.  Universitatea din Petrosani a scos, pentru studiile de licentã, un numãr record de locuri, unele fiind cu precãdere pentru cei din mediile rurale. Sunt 640  de locuri de licentã,  iar profesorii de aici spun cã atât de multi studenti nu au avut de vreo 15 ani.
Înscrierea online dã rezultate la Universitatea Petrosani
Înscrierea online la Universitatea din Petrosani dã rezultate. Peste 50 de basarabeni au aplicat de la distantã pentru a urma cursurile institutiei de învãtãmânt superior din Valea Jiului. Începând din acest an, la Universitatea din Petrosani functioneazã si varianta online a admiterii, pentru a facilita înscrierea viitorilor studenti. Doar în primele douã zile de admitere, mai bine de 50 de basarabeni au ales aceastã modalitate de a se înscrie.
“În primele douã zile, peste 50 de basarabeni au ales sã se înscrie online la studiile universitare de licentã. Deocamdatã nu este cert cã acestia vor si urma cursurile Universitãtii Petrosani. Abia dupã ce îsi vor confirma locurile va exista aceastã certitudine. Alti peste 70 de absolventi de liceu au venit si si-au depus dosarele la noi la Universitate. Deocamdatã numãrul celor înscrisi nu este foarte ridicat, dat fiind faptul cã încã nu au fost eliberate diplomele de bacalaureat”,  a declarat prof. univ.  dr. ing. Eduard Edelhauser, prorectorul Universitãtii  din Petrosani.
Prima etapã de admitere la Universitatea din Petrosani are loc în perioada 9-20 iulie. Universitatea dispune peste 600 de locuri bugetate la studiile universitare de licentã.
Diana Mitrache
Monika BACIU

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *