O firmã din Brãila cere insolventa unui operator care a încurcat licitatia pentru deseuri din Hunedoara

O firmã din Brãila cere Tribunalului Bucuresti deschiderea insolventei societãtii Brai-Cata. DALISERG COM SRL este societatea care vrea sã îsi recupereze banii de la operatorul de salubritate.  Brai-Cata este una din firmele care a participat la licitia organizatã de ADI Deseuri Hunedoara pentru deseurile din Valea Jiului, contractul având o valoare de 120 de milioane de lei.  Un contract de 120 de milioane de lei pentru deseurile din Valea Jiului a fost contestat în instantã. Supercom a contestat procedura de atribuire a contractului pe zona 4 – Valea Jiului, dupã ce Asociatia de Dezvoltare Intercomunitarã Sistemul Integrat de Gestionare a Deseurilor judetul Hunedoara a stabilit operatorul. Este vorba de asocierea TED Trans si  Brai-Cata Brãila. Cei de la Supercom au solicitat revocarea raportului procedurii si a procesului verbal intermediar precum si respingerea ca inadmisibilã si neconformã a ofertei depuse de asocierea TED Trans si Brai-Cata Brãila si excluderea ofertantului din procedurã. Instanta le-a dat câstig de cauzã.
Suspiciunile firmei contestatoare s-au adeverit
Una din clauzele contractului nu a fost respectatã. Firma contestatoare arãta cã cei care au fost desemnati câstigãtorii contractului nu îndeplinesc cerintele de bonitate, neputând asigura cash-flow-ul. Mai mult, asocierea nu îndeplineste nici conditia experientei similare, iar  oferta nu îndeplineste cerintele din caietul de sarcini. Acestea sunt motivele pentru care Supercom a actionat în instanti ADI Deseuri.
“Ofertantul trebuie sã demonstreze cã, la data de începere a contractului, va avea acces sau are disponibile surse reale, negrevate de datorii, linii de credit  confirmate de bãnci sau alte mijloace financiare suficiente pentru a realiza cash-flow-ul de prestare a serviciilor  pentru primele 2 luni de derulare a contractului de operare în cuantum de cel putin 2.517.228 lei”, aratã documentele depuse de cei de la SUPERCOM Firma Brai-Cata are  contracte de salubrizare în mai multe judete. Aceasta a fost înfiintatã în anul 2000 la Brãila, iar în anul 2017  si-a mutat sediul social la Bucuresti. Societatea are ca obiect de activitate “colectarea deseurilor  nepericuloase”. Pentru anul trecut, BRAI-CATA SRL a raportat 286 de angajati, o cifrã de afaceri de 17,39  milioane lei si datorii de 10,28 milioane lei.
Monika BACIU

Advertisements

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.