Au început concursurile sportive la Lupeni si primii care au intrat în competitie au fost tinerii. S-au întrecut la alergare sau cu bicicletele si primarul municipiului Lupeni spune cã numãrul participantilor a crescut mult fatã de anul trecut.
„Anul trecut a fost prima datã când, dupã multi ani,în municipiul Lupeni, am reusit sã adunãm tinerii la competitii de cross, biciclete, fotbal, sah. Atunci am avut un procent mic de tineri  care au participat. Observ azi cã numãrul s-a triplat si  asta înseamnã cã noi facem ceea ce oamenii îsi doresc”, a spus Lucian Resmeritã,  primarul municipiului Lupeni. Exact asta spun si cei care au venit,  cu mic cu mare, sã participe la aceastã competitie. Si dacã cei mici au alergat sau au intrat în concurs pe bicicletã, nici bunii sau pãrintii nu au fost mai prejos.
„Foarte frumos. Îmi place totul. Sunt aici cu nepotelele. Nu vrem neapãrat premiu, ci sã facã ele sport, pentru sãnãtate. Este foarte frumos si bine”, a spus una dintre bunicutele venite sã îsi antreneze nepotii în concursul de cross.
„Sunt la concursul de  biciclete. E frumos aici. Îmi place cã mã dau cu bicicleta”, a spus un alt micut, care s-a aliniat la start.  „Îmi place cã facem ceva pentru copii. Sunt activitãti pentru ei, altfel cã pânã acum, sau cum sunt ei obisnuiti si chiar îmi place. De aia am si venit cu ei,  cã îmi place si mai lasã  calculatorul”, a spus o altã bunicã.  Întrecerile s-au tinut pe soseaua de centurã, care a fost închisã circulatiei rutiere. Administratia a pregãtit diplome, cupe si medalii

pentru fiecare câstigãtor al acestei competitii. Pentru cei din Lupeni întrecerile abia încep si petrecerile sunt asteptate în fiecare searã.
Diana Mitrache