K-ul mineresc – rezolvat din pix

Minerii de la schimbul II si III de la mina Vulcan au protestat marti, dupã ce au vãzut cã salariile nu le primesc întregi. Au intrat cu întârziere în sut, iar sindicalistii spun acum cã situatia nu este singularã si, pe de o parte, oamenii au fost îndreptãtiti.
Asta, pentru cã, si la alte mine, productia nu este în grafic, însã, oamenilor li s-a promis cã totul va fi remediat, chiar dacã nu au dat cãrbune.
„E.M. Vulcan este  o minã care, de câtiva ani, merge cu o productie foarte bunã. Luna trecutã a fost o lunã putin mai slabã si cred cã aceste probleme puteau fi evitate din interior”, a spus Darius Câmpean, presedintele Sindicatului Muntele.
Nici mina Livezeni nu are o productie de exceptie, nici Lonea si doar la Lupeni lucrurile par cã sunt mai bune, chiar de pe vremea de dinainte de 1989. Vina, însã, nu este a minerilor, care nu au cu ce lucra, însã, si ei au partea lor cu care nu au contribuit.
„Directorul general a promis cã va încerca sã caute solutii pentru a remedia atât cât se poate situatia. În mod clar, vina nu este doar a angajatilor. Nu avem suficienti angajati, conditiile de strat pot sã difere de la o sãptãmânã la alta, iar asta a condus la o productie mai micã, decât în mod normal”, a mai adãugat Darius Câmpean.
Minerii de la Vulcan au realizat un indice de productivitate de doar 0,95%, iar ca atare salariile au fost diminuate deocamdatã. Conducerea CEH, însã, le-a promis, ca sã intre în sut, cã vor avea salariul calculat la cel putin 0,98%.
Foile de boalã, pentru coasã
Este deja de notorietate cã minerii, în perioada asta, sunt la coasã. Sãptãmâni bune, reusesc sã stea în foaie de boalã si sã lase productia de huilã pentru cei rãmasi în subteran. Dar asta, nu îi afecteazã pe cei ce fenteazã sutul si, în plus, cei de la Vulcan au cam refuzat, în ultimele sãptãmâni, sã lucreze si în zilele de sâmbãtã.
„Nu stiu exact câti sunt în foi de boalã, dar am avut o discutie, sãptãmâna trecutã, cu directorul general al CEH, care se plângea de foile de boalã de la EM Lonea si EM Livezeni”, a conchis Darius Câmpean.
Diana Mitrache

7 comentarii la „K-ul mineresc – rezolvat din pix

 • 11 iulie 2018 la 19:34
  Permalink

  Cand se va rezolva problema investitilor la Mina Livezeni si Mina Vulcan pentru a deveni rentabila huila din valea jiului ???

  Răspunde
 • 11 iulie 2018 la 20:17
  Permalink

  ,,problema”se va rezolva cat de curand!Adica minele din Valea Jiului vor fi o amintire!

  Răspunde
 • 11 iulie 2018 la 22:30
  Permalink

  Reduceti aparatul TESA,opriti hotiile, scadeti salariile sefilor si situatia se va redresa!

  Răspunde
 • 12 iulie 2018 la 09:08
  Permalink

  pe linga cosit puteti adauga linistit si adunatul de hribi si afine pentru care o foaie de boala platita e bine venita, o alta practica intalnita e lucratul in exterior, tot in foaie de boala pe o perioada maxima cat pot lua intr-un an fara sa fie nevoit sa ajunga la comisie, dar astea sunt lucruri stiute de cei din sistem….tot respectul pentru oamenii harnici, dar hai sa nu tot tepuim statul, aceste practici nu se regasesc la o firma particulara, acolo e neagra sau alba, aici e grii 🙂

  Răspunde
 • 20 iulie 2018 la 11:31
  Permalink

  Da da medicale cumparate a?a fac ?i ?stia la Mintia ?i când sunt la lucru sunt tot ca în medical pai ?i normal i Da la doctorul de familie cateva sute ?i î?i ia el bani înapoi Bine ca pierde bonu apoi dal în pula

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.