Parteneriatul dintre scoalã si familie conduce la excelentã

Parteneriatul dintre scoalã si familie dã roade, la Petrosani. Sustinerea pãrintilor, dar si încrederea acestora în dascãli au transformat douã absolvente de liceu în modele pentru întreg judetul. Iulia Corici si Damaris Ilie sunt cele douã  absolvente ale Colegiului National Mihai Eminescu din Petrosani care prin muncã si seriozitate au reusit sã fie cea mai înaltã treaptã a podiumului. Au obtinut media 10 la examenul de bacalaureat. Pentru acest lucru au primit recunostinta întregii comunitãti a municipiului Petrosani.
“Este un moment special. Am premiat douã eleve deosebite pe care am vrut sã le felicit pentru efortul si rezultatul lor. Am tinut sã îi felicit pe pãrinti si profesori, pentru sustinere si pentru modul în care se ocupã de acesti copii de exceptie. Cu sigurantã, cele douã adolescente sunt un exemplu pentru toti ceilalti copii din Petrosani si din Valea Jiului. Colegiul Mihai Eminescu este pe locul I în judet în urma examenului de bacalaureat, ceea ce ne bucurã foarte mult si demonstreazã, încã odatã, faptul cã în Valea Jiului sunt copii si profesori de exceptie. Stiu cã în spatele acestui rezultat stã o muncã foarte laborioasã si seriozitate, în primul rând, din partea celor douã adolescente. Acest 10 nu este o întâmplare, este rezultatul muncii pe parcursul celor 4 ani, cel putin”, a spus Tiberiu Iacob Ridzi, primarul municipiului Petrosani.
Iulia Corici este una din absolventele Colegiului National Mihai Eminescu din Petrosani care a obtinut media 10 la examenul de bacalaureat. Tânãra vrea sã urmeze cursurile Politehnicii din Bucuresti, specializarea automaticã.
“As vrea sã le multumesc domnilor profesori si familiei mele pentru tot suportul si nu în ultimul rând  prietenilor care se simt foarte mândri de mine. Cu sigurantã, fãrã ei nu as fi reusit. Bineînteles, munca de peste ani s-a materializat într-un rezultat foarte frumos si va rãmâne un moment de neuitat”, a spus Iulia Corici.
Ilie Damaris a obtinut media perfectã dupã ce a depus contestatie la disciplinã limba si literatura românã. Initial a obtinut nota 9,85 la limba si literatura românã. Dupã contestatie a avut nota maximã. Vrea sã devinã medic.
“Le multumesc pãrintilor pentru sustinerea pe care mi-au acordat-o încã din primii ani de viatã, as vrea sã le multumesc si profesorilor. Fãrã ei acest rezultat nu ar fi fost posibil. La românã mi se pare cã profesorii corectori sunt foarte subiectivi si am decis sã depun contestatie. Am avut emotii pentru cã stiam cã pot sã iau 10, dar exista si riscul sã îmi scadã nota”, a spus emotionatã, Damaris Ilie.
Pãrintii celor douã tinere au fost vizibil emotionati. Cu lacrimi în ochi si glas rãgusit, Sorin Corici, tatãl Iuliei Corici abia a reusit sã spunã câteva cuvinte.
“As vrea sã le felicit pe cele douã fete pentru rezultatele exceptionale pe care le-au obtinut la examenul de bacalaureat. Nu este o surprizã pentru cã cele douã, au fost modele pentru colegii lor, iar Iulia este un copil exceptional. Vreau sã le multumesc si dascãlilor pentru cã s-au ocupat de fiica mea”, a spus vizibil emotionat, Sorin Corici, tatãl Iuliei Corici.
Parteneriatul de succes a fost completat de dascãli, cei care le-au îndrumat pe cele douã tinere în parcursul educational.
“Pentru mine nu este o suprizã faptul cã Iulia a luat nota 10. Este una dintre elevele serioase, s-a pregãtit intens. Îmi aduc aminte cã am  întrebat-o, în timpul semestrului, de ce este asa stresatã si mi-a spus cã este putin obositã. Este de înteles, pentru cã un astfel de rezultat se obtine prin muncã si obosealã”, a spus  Elena Humel, profesor de limba si literature românã.
“Aceste adolescente sunt cele care reprezintã Colegiul National Mihai Eminescu si pentru asta le multumesc fetelor. Ele sunt, în mod remarcabil, figuri emblematice ale Colegiului. Noi,  profesorii, le multumim pãrintilor, pentru cã ei sunt primii mentori, ai acestor copile si le multumim cã le-au  îndrumat pasii si ne-au devenit parteneri si parte integrantã din procesul de formare al acestor copile”, a spus Ramona Ludinasiu, profesor de limba si literatura românã.
La nivelul judetului s-au înregistrat la examenul de bacalaureat trei medii de 10.
Monika BACIU

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.