Consiliul Local al municipiului Petrosani a aprobat indicatorii tehnico-economici actualizati pentru obiectivul de investitii “Amenajarea sens giratoriu intersectia DN 66 cu str. Dealului municipiul Petrosani, judet Hunedoara”.
Sensul giratoriu ar urma sã fie realizat la intersectia care duce spre orasul Petrila. Încã din anul 2015 se discutã de amenajarea unui sens giratoriu în acea zonã care este consideratã un pericol pentru  conducãtorii auto.
“Valoarea totalã a lucrãrilor conform devizului general a fost de 222.570 lei cu TVA, din care C+M 194.760 lei cu TVA. Din anul 2015 si pânã în prezent, au avut loc modificãri legislative (modificarea salariului minim pe economie, modificarea TVA, cresterea preturilor, structura devizului general conform legi 98/2016). Tinând cont de cele prezentate valoarea totalã actualizatã este de 250.050 lei cu TVA din care C+M, 220.800, valoare inclusiv TVA”, aratã documentul aprobat de consilierii petrosãneni.
Autoritãtile locale de la Petrosani sustin cã o parte din sumã pentru realizarea acestui sens giratoriu ar urma sã fie alocatã de cãtre Consiliul Judetean Hunedoara. Sumele au crescut în decursul celor trei ani, astfel cã a fost nevoie de o actualizare a devizului. De ani de zile, în zona respectivã se discutã de realizarea unui sens giratoriu.
Monika Baciu