Autoritãtile locale de la Lupeni îi vor premia pe cetãtenii care si-au înfrumusetat zonele din preajma blocurilor în care locuiesc.  Aproximativ opt angajati din cadrul Primãriei  municipiului Lupeni se ocupã de întretinerea spatiilor verzi de pe raza localitãtii. Numãrul muncitorilor care efectueazã astfel de lucrãri edilitare este mult prea mic fatã de nevoile curente.
“Avem în jur de 6 sau 8 oameni, depinde de cum este nevoie, pentru a tãia iarba din localitate. Facem  eforturi pentru ca cetãtenii municipiului Lupeni sã aibã tot confortul, iar atunci când iasã din casã sã se bucure  de ceea ce este în jur”,  a declarat Lucian Resmeritã, primarul municipiului Lupeni.  În paralel, existã cetãteni cu spirit civic care vin în  sprijinul lucrãtorilor din  cadrul primãriei. Oamenii au decis sã nu mai astepte  interventia autoritãtilor  si astfel îsi întretin singuri zonele din jurul blocurilor.
“Avem în jur de 100 de scãri care aratã foarte bine, care sunt îngrijite. Îi vom premia pe cei care îngrijesc zonele din jurul blocurilor. Astfel, noi vrem sã  arãtãm cã suntem multumiti de ceea ce oamenii au fãcut si dacã îi premiem, poate convingem si alti cetãteni sã se mobilizeze si sã ia acest exemplu”, a mai spus  sursa citatã.  În plus, la Lupeni existã cazuri în care cetãtenii de bunã-credintã semnaleazã anumite derapaje. Astfel, nu de putine ori, autoritãtile locale i-au sanctionat pe cei care nu respectã reglementãrile în vigoare.
Monika BACIU