Primul festival de aventurã din România, ArcFest, va avea loc în acest weekend, la Orãstie, si va programa în premierã etape nationalã de off road si rally raid, concursuri de enduro, biciclete si atv, dar si concerte si expozitii, anuntã organizatorii printr-un comunicat.
Este pentru prima datã în istorie când off road-ul si rally raid-ul, probe sportive din cadrul Federatiei Române de Automobilism Sportiv, vor avea parte de o etapã comunã. În total, peste aproape 100 de echipaje s-au înscrise la start, dintre care 70 sunt dedicat etapei de off road.
Evenimentul a fost organizat dupã un efort comun al Comisiilor Nationale de Rally Raid si Off Road din cadrul Federatiei Române de Automobilism Sportiv, la care se adaugã si sprijinul partenerilor strategici din Italia, ACSI Italia – Associazione di Cultura Sport e Tempo Libero. La eveniment va fi prezent si ambasadorul Turkmenistanului, Excelenta Sa Shohrat Jumayev, dar si reprezentanti ai unor competitii importante 4×4 din lume.
Aproximativ 10.000 de participanti sunt asteptati în acest weekend în zona dedicatã ArcFest la Orãstie, lângã Arsenal Park, pentru a asista la cele trei zile de competititie, accesul fiind gratuit pentru public. Pe lângã etapele de off road si rally raid, sunt programate concursuri de enduro, atv si biciclete, însã va fi amenajatã si o zonã pentru off road dedicatã amatorilor. Vor fi amenajate zone pentru expozanti si vendori, acolo unde vor fi prezentate cele mai noi produse si accesorii din domeniu.
Totodatã, vor fi locuri special amenajate pentru distractia celor mici, un food court cu mâncare internationalã, vor fi organizate si concerte live la finalul fiecãrei zi, dar si workshop-uri cu cei mai cunoscuti aventurieri din România.
„Este un moment important pentru motorsportul 4×4 din România, ne dorim sã fie un punct de referintã pentru ce se va întâmpla pe viitor. Va fi un adevãrat festival al aventurii si interesul arãtat pânã acum de public si de sportivi ne onoreazã. Cu sigurantã, cei prezenti vor aprecia faptul cã, pentru prima oarã, vor avea ocazia sã vadã douã etape diferite în cadrul aceluiasi eveniment”, a declarat Costin Fântânã, presedintele Comisiei Nationale de Off Road din cadrul FRAS si unul dintre organizatorii ArcFest.
Startul festiv al etapelor de off road si rally raid se va da oficial vineri, de la ora 10:00, în centrul orasului Orãstie. Toate detaliile evenimentului sunt disponibile pe www.arcfest.ro