De 17 ani încoace, o competitie cu multã prizã printre iubitorii de fotbal din Tara Hategului, mai exact din arealul comunei Pui, se bucurã de un larg interes.  Dovadã, faptul cã la  startul competitiei cu numãrul 17 au fost prezenti peste 300 de iubitori ai fotbalului, în ciuda vremii care stãtea sub amenintarea ploii.
Participã opt echipe împãrtite în douã grupe, Grupa A (Fizesti, Federi, Ohaba-Ponor, Galati) si Grupa B (Juniori, Pui,  Uric, Serel), meciurile  disputându-se în intervalul  8 iulie – 26 august 2018.
În prima etapã au  debutat echipele aflate în Grupa A. Totodatã, în paralele se disputã pe terenul sintetic, în nocturnã, meciurile editiei a 2-a a Cupei Veteranilor, în sistemul 6 contra 6.
Sperlea, patru din prima!
Meciul de deschidere a competitiei a însemnat unul la discretia echipei de la Fizesti (întãritã cu petrilenii Bogdan Mataei, Keszeg si Adi Câmpean), scor 5-1 cu Federi, un meci în care atacantul Doru Sperlea a marcat patru goluri!
În cel de-al doilea joc, mai echilibrat, Galati – Ohaba Ponor 1-0, unicul gol al partidei a fost  marcat de Mât. Partidele au fost arbitrate cu multã competentã de Daniel Thirt, Cãtãlin Ionitã (ambii din Cãlan) si Darius Buliga (Baru).
Cupa de varã „Mãgura Pui” editia a 17-a
Etapa 1, 8 iulie 2018, Gr. A
Fizesti – Federi 5-1 (Sperlea 4, Bg. Matei resp. Murgoi)
Galati – Ohaba Ponor 1-0(Mât)
Etapa a 2-a, 15 iulie 2018
Jiuniori – Uric; Pui – Serel
Cupa Veteranilor
Editia a 2-a
Grupa A: Ponor – Uric 3-1
Grupa B: Pui – Rusor 3-0
GENU TUTU