Colegiul National Mihai Eminescu este cel mai bun din judet, conform ultimelor medii de admitere. Ministerul Educatiei a publicat rezultatele admiterii computerizate.  La nivelul judetului, cea mai micã medie cu care s-a intrat la liceu este 2.26 si apartine unui elev al Scolii  gimnaziale nr. 6 din Vulcan. Eleva care detine media 2.26 a fost admisã la profilul tehnic din cadrul Colegiului Tehnic Mihai Viteazul din Vulcan.
Colegiul National Mihai Eminescu – în top
Colegiul National Mihai Eminescu din Petrosani se aflã în topul clasamentului judetean.
La Colegiul National Mihai Eminescu din Petrosani ultima medie de admitere la specializarea filologie a fost 7,58, iar în anul 2017 ultima medie de admitere la aceeasi specializare a fost 8,64. În schimb, a scãzut media de admitere la specializarea matematicã-informaticã. Dacã în anul 2017 ultimul admis la liceu a intrat cu media 8,56, anul acesta ultima medie a fost 7,99. La stiintele naturii ultima medie de admitere a fost 8,42.
La Colegiul Economic Hermes din Petrosani ultima medie de admitere la profilul economic este 5,52, iar la profilul turism si alimentatie ultimã medie de admitere este 5,82.
Colegiul National de Informaticã Carmen Sylva din Petrosani dispune de trei specializãri. Ultimele medii de admitere au fost: 6,46 – matematicã-informaticã, 7,17 – stiinte ale naturii, 7,36 – stiinte sociale.
Si Colegiul Tehnic Constantin Brâncusi din Petrila dispune tot de trei specializãri. Ultimele medii de admitere au fost: 3,61 – economic, 4,72 – filologie, 3,15 – stiinte ale naturii.
La Colegiul Tehnic Dimitrie Leonida din Petrosani au fost repartizati 19 absolventi de clasa a VIII-a, iar ultima medie de admitere la singura specializare, respectiv electronicã automatizãri a fost 3,28.
Colegiul Tehnic Mihai Viteazu din Vulcan dispune de sase specializãri. Ultimele medii de admitere au fost: 3,55 – comert, 2,53 – electronicã  automatizãri, 6,61 – filologie, 5,63 matematicã-informaticã, 2,26 – mecanicã, 4,91 – stiinte ale naturii.
La Liceul tehnologic din Lupeni la singura specializare, respectiv turism si alimentatie, ultima medie de admitere a fost 3,60.
În schimb, situatia este mai bunã la Liceul Teoretic din Lupeni. Unitatea de învãtãmânt dispune de trei specializãri, iar ultimele medii de admitere au fost: 6,39 – matematicã-informaticã, 4,70 – stiinte ale naturii si 6,44 – stiinte sociale.La singurul liceu din Uricani, la Colegiul tehnologic Retezat Uricani, la cele douã specializãri ultimele medii de admitere au fost: 3,79 – fabricarea produselor din lemn si 4,76 – turism si alimentatie.
Repartizarea este computerizatã si s-a tinut seama de rezultatele la evaluarea nationalã 2018 si de optiunile pe care elevii, împreunã cu pãrintii, le-au completat în fisa de înscriere la liceu. Mediile cu care s-a intrt la liceu anul aceasta sunt ceva mai mici decât cele de anul trecut.
Monika BACIU