Zilele municipiului Lupeni, cu si pentru cetãteni. Copiii, dar si adultii din municipiul Lupeni sunt agrenati în actiunile dedicate Zilelor municipiului. Reusita evenimentului constã si în participarea cetãtenilor la aceste actiuni.
“Tinem foarte mult la culturã si o parte destul de mare din buget am alocat-o acestui capitol si nu o sã renunt la culturã niciodatã, ba mai mult vom încerca sã alocãm mai multe fonduri acestui capitol deoarece omul trebuie sã aibã unde sã iasã, sã vadã un spectacol, o piesã de teatru. Ca în fiecare an, am reusit sã organizãm Zilele municipiului Lupeni.
Ca noutate este cã încercãm sã angrenãm cât mai multi cetãteni în aceste activitãti. Doar cu ajutorul cetãtenilor putem face ca aceste evenimente sã arate mult mai bine, astfel încât sã simtã  si ei cã este sãrbãtoarea localitãtii”, a declarat Lucian Resmeritã, primarul municipiului Lupeni.
În plus, edilii din Lupeni au o initiativã ineditã. Acestia vor sã realizeze locuri de  petrecere a timpului  liber pentru fiecare zi a sãptãmânii, numai pentru a-i scoate pe copii din casã.
“Trebuie sã îi scoatem pe copii din casã. Noi  trebuie sã le gãsim copiilor aceste “cuiburi” unde sã îsi consume energia pe ceva. Noi lucrãm la realizarea unui circuit, ca în fiecare zi din sãptãmânã sã aibã ceva de fãcut. În primã fazã, le-am fãcut un teren de fotbal modern unde se joacã sute de copii. Urmeazã sã facem si alte locuri de joacã pentru copii si tineri.  Actiunile dedicate Zilelor municipiului Lupeni  au debutat încã de la începutul acestei sãptãmâni cu competitiile sportive. Cetãtenii din localitate, dar si din întreaga Vale a Jiului sunt asteptati sã ia parte la evenimentele ce se vor derula în perioada 9-15 iulie 2018. Cuvintele de ordine vor fi distractia si voia bunã. programul  activitãtilor cuprinse în cadrul ”Zilelor Municipului” este unul complex, care cuprinde desfãsrarea unor activitãti diverse, de la competitii sportive,  festivitãti si spectacole  pentru toate gusturile.
Monika BACIU