Fãrã scutiri la plata transportului cu telescaunul?

Consiliul Local al municipiului Petrosani ar putea sã nu mai aprobe scutiri pentru plata transportului cu telescaunele care duc spre statiunea montanã Parâng. Au existat discutii pe marginea acestui subiect la ultima sedintã a Consiliul Local,  atunci când s-a aprobat scutirea de la plata transportului a unor  studenti ai Universitãtii Babes Bolyai din Cluj-Napoca.
“Aproape în fiecare lunã la sedintele de consiliu avem scutiri de la plata telescaunului iar în septembrie, decembrie suntem întrebati cât am încasat, câte bilete am vândut…”, a spus Daniel Visan, directorul executiv al DADPP Petrosani. Consilierul local Dorina Nitã sustine, însã, cã astfel de turisti sunt cei care promoveazã zona turisticã din Parâng, dând exemplu studentii basarabeni.  “Ideea este cã putem privi acest aspect,  într-adevãr este vorba de o parte cuantificatã cã acestia nu plãtesc billet, dar este si o parte necuantificatã de promovarea zonei. Sã stiti cã studentii moldoveni vorbesc foarte frumos despre Petrosani.  Sã vii din Moldova, sã te înscri la o facultate în Petrosani, când sunt atâtea universitãti pânã ajung aici, aratã cã totusi le plac aceste meleaguri si modul în care noi îi tratãm. Putem sã vedem si aceastã parte bunã a lucrurilor, chiar dacã ea nu poate fi cuantificatã în mod direct. Acestia îsi cheltuiesc banii pe care îi au în baza acordului care existã între Republica Moldova si Ministerul Învãtãmântului, aici, în Petrosani”,  a spus Dorina Nitã,  consilier local.  Decizia de a mai exista scutiri de la plata transportului cu telescaunele va apartine, în continuare, Consiliului Local al municipiului Petrosani.
Monika BACIU

Advertisements

2 comentarii la „Fãrã scutiri la plata transportului cu telescaunul?

 • 10 iulie 2018 la 21:04
  Permalink

  Insistati la PSD-isti de la Consiliul Judetean Hunedoara sa asfalteze drumul judetean din Parang !

  Răspunde
 • 11 iulie 2018 la 10:38
  Permalink

  Apropo la la Pasul Vulcan se ajunge in Judetul Vilcea? Asa ati scris ieri stimabilo,cred ca in urma tratatiilor lui Ile nu mai stiti pe ce munte va gasiti? La Petrosani este primar Ritzi si Judetul Vilcea este dinspre zona pastorita de el.Asta ca o corectare a articolului trecut.In ceea ce priveste turismul din Vale toti sa plateasca deoarece si noi platim peste tot pe unde mergem in strainatate ,ca aia nu fac propaganda electorala pe banii turistilor.Cu respect pentru geografia patriei noastre.

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.