Cum afecteazã ploile productia CEH?

Mineritul de huilã este în impas, dupã ploile din ultima vreme. Dacã mai bate si vântul, iar energia eolianã care se vinde cu zero lei face sã scadã media pretului, atunci minerii aproape cã sunt în colaps.
Asta, în conditiile în care cheltuielile pentru 1 Mwatt sunt de 3 sau chiar 4 ori mai mari decât pretul cu care reuseste sã se vândã energia pe piata zilei urmãtoare.
„Având în vedere ploile care au cãzut în întreaga tarã, pretul energiei este destul de scãzut. Pot spune  cã pretul pe piatã, în ultimele 3, 4 zile a fost undeva la 130 – 140 de lei MWatt-ul”, a spus Darius Câmpean, presdintele sindicatului Muntele.  Cele douã  termocentrale, Mintia si Paroseni, au agreat un contract prin care vor vinde Transelectrica servicii de sistem cu o valoare de 42 de milioane de lei în  acest an, potrivit unei decizii a Autoritãtii de Reglementare în domeniul Energiei.  Pretul de cost, însã, este mult mai mare, iar ploile din ultima perioadã au adus mineritul în punctul în care energie produsã sã fie vândutã la un pret foarte mic.
Diana Mitrache

5 comentarii la „Cum afecteazã ploile productia CEH?

 • 10 iulie 2018 la 21:07
  Permalink

  Sa se faca investitii la Mina Livezeni si Mina Vulcan pentru a deveni rentabila huila din valea jiului !

  Răspunde
 • 10 iulie 2018 la 21:13
  Permalink

  Care productie? CEH mai produce energie electrica? Ca nu se vede in cota de piata a producatorilor de energie in rapoartele lunare ale ANRE !

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.