Rezultatele finale ale examenului de bacalaureat au fost afisate. La nivelul judetului, dupã recorectarea lucrãrilor, un absolvent al clasei a XII-a a obtinut media 10.  Damaris Ilie, absolventa Colegiului National Mihai Eminescu din Petrosani a obtinut nota 10 la limba românã, asta dupã ce, initial, nota obtinutã a fost de 9.85. Astfel, la nivelul judetului Hunedoara, la aceastã sesiune a examenului de bacalaureat s-au înregistrat trei medii de 10, acestea fiind obtinute de Iulia Corici (Colegiul National Mihai Eminescu Petrosani), Mihai Andrei Lazãr (Colegiul National Iancu de Hunedoara) si Ilie Damaris (Colegiul National Mihai Eminescu Petrosani). În acest sens, douã din cele trei medii de 10 obtinute la examenul de bacalaureat apartin absolventilor Colegiului National Mihai Eminescu din Petrosani.
Admisi dupã recorectare
Au existat cazuri, la nivelul judetului în care candidatii au fost declarati admisi dupã recorectarea lucrãrilor. În unele cazuri, notele au crescut si cu un punct. Au existat situatii în care notele au scãzut dupã recorectarea lucrãrilor. Dupã contestatii a crescut promovabilitatea si la Colegiul Tehnic Dimitrie Leonida din Petrosani, acolo unde la afisarea primelor rezultate un singur candidat a fost declarat admis. Dupã recorectarea lucrãrilor, la Colegiul Tehnic Dimitrie Leonida din Petrosani, încã doi candidati au fost declarati admisi, astfel numãrul absolventilor care au promovat examenul de bacalaureat la acest liceu se ridicã la trei.
În total, au fost depuse 915 contestatii. Dupã recorectarea lucrãrilor, 493 de note  s-au modificat în mod favorabil, iar 363 de note au fost micsorate. Alte 59 de note au rãmas nemodificate. Procentul de promovabilitate la nivel judetean pentru examenul de Bacalaureat, sesiunea iunie-iulie 2018, este de 68,73%, fatã de procentul initial de 66,85%. Un numãr de 49 candidati, initial RESPINSI, au fost declarati PROMOVATI
Monika BACIU