Avertizãrile de cod portocaliu de ploi si inundatii pun autoritãtile locale în alertã. Cantitatea însemnatã de precipitatii a provocat inundatii în cartierul Aeroport al municipiului Petrosani, însã nu la fel de însemnate ca în anii trecuti.
Valea Jiului se aflã sub cod portocaliu de ploi, iar autoritãtile locale sunt în alertã. Tiberiu Iacob Ridzi, primarul municipiului Petrosani a convocat Comitetul Local pentru Situatii de Urgentã.
“Avem cod portocaliu de ploi pânã mâine la ora 24.00. S-au stabilit responsabilitãti directe pentru cei prezenti la sedintã în cazul în care cantitãtile de apã vor fi mai mari decât cele normale. Pânã acum nu am avut situatii deosebite. Ca o concluzie, trebuie executate lucrãri la sistemul de canalizare si preluare a apelor pluviale, banii pentru lucrãri fiind aprobati deja de primãrie, urmând ca ApaServ sã înceapã în cel mai scurt timp lucrãrile. Un lucru bun este cã lucrãrile hidrotehnice de pe raza municipiului Petrosani realizate de Apele Române la pârâul Staicului si Sãlãtruc si-au dovedit utilitatea”, a declarat Tiberiu Iacob Ridzi, primarul municipiului Petrosani.
Mai multe gospodãrii din municipiul Petrosani au fost inundate, sâmbãtã, în urma ploilor torentiale. Pompierii militari au intervenit în municipiul Petrosani, pe strãzile Aviatorilor, Dacia, Grivita Rosie, Nedeii, Transilvaniei si Cuza Vodã, pentru evacuarea apei din douã subsoluri de bloc, 6 curti si un beci afectat. Totodatã, strada Aviatorilor din Petrosani a fost inundatã pe o distantã de aproximativ 900 de metri, din cauza refulãrii sistemului de canalizare.
Monika BACIU